Tee kakaod, mis on tervisele hea

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Miski ei mõju külmal ja vihmasel õhtul kosutavamalt kui kuum kakao. Kuigi seda oleks lihtne teha magusast kakaopulbrist, saab tervisele parema joogi puhtast kakaost. Krõbista juurde ka popkorni ja naudi suupiste kõrvale oma õhtust filmi.

Tervislikkust silmas pidades tuleks esiteks valida õige piim, õpetab Food Network. Kõige madalama kaloraažiga joogi saad siis, kui kasutad magustamata mandlipiima, kuid sel juhul on selles ka vähem toitaineid. Poest võid leida ka toitainetega rikastatud mandlipiima, milles on lisaks kaltsiumi. Lehmapiim on seevastu kreemjam ja selles on valke, kaltsiumi ning A- ja D-vitamiini, aga ka rohkem kaloreid. Viimast saab vähendada, kui teha oma kakao väiksema rasvasisaldusega piimast.

Teiseks vali õige kakao. Alati kui räägitakse šokolaadi kasulikust mõjust tervisele, peetakse ikka silmas kakaod ehk sel juhul naturaalset kakaopulbrit, mitte töödeldud kakaojoogi-pulbrit. Naturaalses kakaos on palju antioksüdante, mis teevad head verevarustusele. Tänu sellele aitab maheda kakao joomine parandada mälu ja teeb head südametervisele. Ühe tassi piima kohta lisa üks kuhjaga supilusikatäis kakaod.

Töötlemata kakao on veidi mõru ja vajab magusainet. Kui sa ei soovi selleks kasutada tavalist valget suhkrut, eelista vahtrasiirupit, millega lisad oma joogile veelgi antioksüdante. Täielikult suhkruvaba joogi võid saada steviaga. Ilma suhkruta saab joogile magusust lisada ka tilga vanilliekstraktiga. 

Lisa oma joogile maitset kaneeli, kardemoni või ingveriga, mis kõik klapivad hästi kakaoga ja on isegi kuulsad antioksüdantide poolest. Mõnusaid maitseelamusi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles