Vaata: mida tegelikult Titanicu reisijad sõid?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen filmist "Titanic", Billy Zane ja Kate Winslet
Stseen filmist "Titanic", Billy Zane ja Kate Winslet Foto: Paramount / Scanpix

Legendaarne luksuslaev Titanic hoiab jätkuvalt inimesi oma salapära kütkes. Üks huvitavamaid säilinud mälestusesemeid on menüükaardid, mis näitavad ilmekalt, kui erinevalt koheldi laevas erinevate klasside reisijaid.

Titanicu lugu on ka 104 aasta pärast laeva hukkumist põnev, aga kindlasti on tegemist ka väga valgustava looga, eriti kui jälgida klassierinevust.

Esimese klassi reisijate menüü oli loomulikult pikitud täis delikatesse ning isegi menüükaardi paber paistab peen. Nii toodi lauale näiteks rostbiifi, grillitud lihalõike, rootsi lauas aga pakuti mitut-setut erinevat sorti kala ning sinki, laiast juustuvalikust rääkimata.

Foto: AFP / Scanpix

Kolmanda klassi menüü pole aga pooltki nii isuäratav, sisuliselt pakuti vaesematele reisijatele tummi. Ja see on suisa must-valgel ka kirjas: õhtuooteks ongi ette nähtud kört koos juustu ja mõne küpsisega. Hommiku- ja lõunasöök pole meeldivamad ning nautida sai kaeraputru või hernesuppi, kõrvale leiba ja kartulit.

Foto: Vida Press
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles