Neli märki, et sa oled saanud täiskasvanuks

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Me kõik vananeme, aga mitte kõik ei saa täiskasvanuks. Küpsed inimesed on leidnud oma elus uued prioriteedid ning oskavad elu hinnata.

Vananemine on õnnistus, aga seda juhul, kui sa oskad oma vigadest õppida ning oled valmis töötama parema homse nimel. Higher Perspective toob välja neli märki, mis näitavad, et sa pole mitte ainult vananenud, vaid ka küpsemaks saanud.

  1. Sa asetad enda esikohale. Kui me kellestki hoolime, kipume me tõstma tema vajadused enda omadest ettepoole. See on küll armas, aga mitte alati eluterve.
  2. Sa väldid ebameeldivaid inimesi. Noorena oli meil karjade viisi sõpru, nende hulgas ka inimesi, kes ei väärinud tegelikult sõbraks nimetamist. Küpsemaks saades oskame me hinnata, millised inimesed on tegelikult meie armastust ja tähelepanu väärt.
  3. Uute sõprade leidmine pole nii tähtis. Kui olime noored, otsisime me pidevalt uusi ägedaid inimesi, kellega sõbruneda. Ka nüüd oskame hinnata, kui meie eluteele satub mõni tõeliselt fantastiline isik, kuid me ei tegele aktiivselt oma sotsiaalse ringi laiendamisega.
  4. Sa ei lase endaga halvasti käituda. Kunagi sõitsid inimesed sinust ehk väga kergelt üle ning sa lasid sel juhtuda. Nüüd oled sa enesekindlam ning tead, et sinuga ei tohi keegi halvasti käituda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles