Viis müüti venitusarmide kohta, mida ikka veel usutakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Venitusarmidega puutuvad oma elus vähemal või rohkemal määral kokku pea kõik naised. Mõnikord need hajuvad vaevu nähtavaks, mõnikord tulevad uuesti rohkem esile. Sellegipoolest pole tegu millegagi, mida peaks iga hinna eest kartma. 

Pure Wow paljastab viis väga levinud müüti venitusarmide kohta, mis põhjustavad asjatuid hirme ja  lootusi. 

«Venitusarme pole võimalik ennetada»

Kuigi venitusarmide teke sõltub suuresti geenidest, võib siiski abi olla sellest, kui oma nahka piisavalt niisutada. Pidev naha niisutamine hoiab nahka elastsena ning nii võib arme tekkida vähem.

«Saledatel inimestel ei tule venitusarme»

Venitusarmide põhjus peitub juba nimetuses - venitus. Nahk võib venitamise tõttu kannatada nii puberteedieas, raseduse ajal kui kiire kaalutõusu ajal. Ükski neist olukordadest ei pruugi olla seotud sellega, kui sale keegi on.

«Kui maha võtta, siis kaovad venitusarmid ära.»

Paraku võivad venitusarmid kaalulangusega just rohkem nähtavamaks muutuda, eriti kui kaal langeb väga kiiresti, sest nahk ei ole enam nii prink kui varem. Kui keha saab kaaluga kohanemiseks rohkem aega, ei tungi ka armid niivõrd esile. 

«Venitusarmid kaovad ajapikku ära»

Kuigi need võivad aja möödudes hajuda ja muutuda vähemmärgatavaks, ei kao need täielikult ära. Armide hajumisele saab kaasa aidata, kui kasutada A- ja E-vitamiine sisaldavaid nahahooldustooteid, mis teevad nahka elastsemaks ja soodustavad kollageeni teket. Viimane aitab parandada nahatooni ja tekstuuri.

«Venitusarmid tekivad ainult naistele»

See pole tõsi. Naistele tekivad venitusarmid küll kergemini kui meestele, sest naise keha läbib rohkem muutusi. Sellegipoolest ei pruugi ka mehed neist pääseda, eriti kui neil võib ette tulla kiireid kaalukõikumisi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles