Kuus võimalust küünte tugevdamiseks

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Küüned on haprad ja kipuvad murduma. Seda eriti kevaditi, kui tahaks juba uhkeldada kinnastest pääsenud kätega. Kui tugevdav küünelakk ei tundu aitavat ja vitamiinide mõju tekitab samuti kahtlust, siis tasub proovida küüsi tugevdada koduste vahenditega nagu sidrunimahl, küüslauk ja õlid.

  • Sidrunimahl – sidrun on väga hea lisand tee sees, kuid sidrunimahla saab edukalt kasutada ka küünetugevdajana. Sidrunimahl muudab küüned heledamaks ja aitab ära hoida värvimuutusi. Hõõru lihtsalt küüsi sidrunilõiguga ja loputa käed. Sidrunimahla saab kasutada ka küünealuste puhastamiseks. Selleks kasta vatipadjake sidrunimahla sisse ja hõõru sellega küünealuseid. Luba mõjuda umbes kümme minutit ja seejärel loputa käed. Tulemuseks on puhtad küünealused.
  • Küüslauk – samuti hea vahend küünte tugevdamiseks. Purusta küüslauk ja määri küüslaugumass küüntele, hoia mõned minutid ning seejärel loputa käed (piimaga loputamine eemaldab küüslaugulõhna). Küüslaugul on antibakteriaalne ja seenhaiguste vastane toime.
  • Oliiviõli – kanna natuke õli kätele ja küüntele ning masseeri hoolikalt küüntesse ja küünevallidele. Oliiviõlile võid lisada tilgakese lavendli eeterlikku õli, mis on rahustava toimega; või nisuõli, mis pehmendab ja turgutab nahka. Kui küüned on väga haprad, võid sõrmi leotada õli sees kuni kümme minutit. Tee protseduuri vähemalt 1–2 korda nädalas.
  • Kookosõli või mandliõli – need õlid niisutavad ja pehmendavad küünenahka ning aitavad suurepäraselt nahakidade korral. Masseeri õli korralikult küüntesse, vajadusel kas või mitu korda päevas.
  • Riitsinusõli – küünte murdumise vastu aitab suurepäraselt nende hõõrumine soojendatud riitsinusõliga.
  • Hapude marjade mahl – sidruni asemel võid kasutada hapusid marju, näiteks valgeid ja punaseid sõstraid, jõhvikaid, pohli. Hõõru paar marja sõrmede vahel pudruks ning määri marjapuder küüntele ja küünenahale. Lase kakskümmend minutit mõjuda ja pese rohke veega maha.

Neid protseduure tehes võite olla kindlad, et teie küüned näevad välja hoolitsetud ja ilusad. Parimad nõuanded ja kaunid küüned saad Trendnails Küünestuudiost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles