Lubadused, mida ei peaks endale andma

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selle asemel, et anda endale püüdlikult lubadusi, mille täitmine on kohe alguses kaheldav, soovitab Marie Claire'i Ameerika väljaanne taolisi otsuseid üldse vältida.

Selliste lubaduste hulka, mida ajakiri soovitab mitte anda, kuulub nii abiellumise lubadus hiljemalt aasta lõpuks kui ka kardinaalsed otsused välimuse ja toitumise muutmise osas. Mõned neist on juba eos ebareaalsed, mõned lihtsalt ebaratsionaalsed.

Abielluda aasta lõpuks. Selle asemel, et seada eesmärgiks abiellumine, eriti kui oled ise veel vallaline, võiks keskenduda sellele, mis käesolevas olukorras positiivset on.

Hakkan hoopis blondiks! Värvida juuksed blondiks, kui oled brünett, või võtta ette muid kardinaalseid muudatusi välimusega ei ole iseenesest halb idee, kui tulemus hästi välja kukub. Aga kui ei kuku? Alustuseks piisab ka väiksematest katsetustest, et jääda enesega rahule.

Vahetan garderoobi välja. Raha pole kunagi palju, miks seda kõike siis rõivaste alla panna? Garderoobi värskenduseks piisab üksikute põhiriiete soetamisest ja särtsuks uutest aksessuaaridest.

Suhkrud ja maiustused menüüst minema! Toitumisharjumuste järsk muutmine on raske, kui mitte võimatu. Selle asemel võiks vähendada esialgu koguseid ja miks mitte ka ise küpsetada tervislikumaid suupisteid.

Ekskaaslane tagasi võita! Eks on põhjusega eks. Tagasivõitmiseks kulutatava energia võiks suunata iseenda heaolu suurendamisele ja uute eesmärkide täitmiseks.

Mahtuda keskaaegsetesse teksadesse. Selle asemel, et võtta eesmärgiks mingi kindel number või riietusese, mis ei sobi enam kandagi, oleks mõistlikum pühenduda regulaarsele liikumisele-treeningule.

Muuta kaaslast. Kui kaaslane ei soovi end kohandada sinu jaoks, ei saa ka sina teda sundida muutuma. Võta teda sellisena, nagu ta on, või jäta.

Saan kuulsaks! Polegi ehk kõige raskem Eesti mastaape silmas pidades, aga kas oled valmis ka tuntusega kaasnevaks privaatsuse vähenemiseks ja suurenenud tähelepanuks?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles