Fotod ja ülevaade: ERKI Moeshow finaalkollektsioon «Manamine»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ERKI Moeshow finaalkollektsiooni «Manamine» autor Triin Tint on sündinud 6. septembril, aastal 1995.  Hetkel tudeerib ta Eesti Kunstiakadeemia II kursusel moedisaini.

Kollektsiooni kirjeldus

Kollektsioon «Manamine» on inspireeritud Eesti folklooris leiduvatest kurja silma kohta käivatest müütidest. Kollektsiooni peamiseks eesmärgiks on väljendada, et rõivad võivad peale füüsilise kaitse toimida ka vaimse kaitsena, mis on peaasjalikult saavutatud haaknõel­tikandiga. 

Foto: Liis Reiman

Haaknõelale on  Eesti etnograafias omistatud kurja peegeldavat toimet nii kuju kui ka metalse värvi tõttu. Nendega on kangastele tikitud nii kurja silma tõrjuv loits, suurendatud  fragmendid haaknõeltest enestest, kaevumärgid kui ka kalasabamuster.

Foto: Liis Reiman

Mida  vähem meestel oli asju, seda väiksem oli ka tõenäosus, et keegi teda kurja pilguga (st  silmaga) vaatab. Seega on riiete vorm minimalistlik, meenutades  sõba tutte ning  aitsvat kookonit. «Manamise» koloriit on samuti puhas ja helge  –  domineerivaks tooniks on loodusvalge. Kollektsiooni peamiseks materjaliks on  vill, millele lisaks on kasutatud siidšifooni. Voodrid on viskoosist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles