Kolm nippi, kuidas eraklikum inimene kodupeo üle elab

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvaklapid.
Kõrvaklapid. Foto: Panther Media/Scanpix

Hindad üksiolemist ja oled pigem introvertne, aga su ekstraverdist kallim on nädalavahetuseks majatäie külalisi kutsunud? Siin mõned nipid, kuidas ennast kaotamata pidu, eriti aga selle turbulentsed ettevalmistused ära kannatada.

1. Lipsa majast välja

Kindlasti on igal peol vaja kedagi, kes poes käiks – võta see enda peale ja napsa nii aega iseendale (tee näiteks jalutuskäik). Võib-olla hakkab kallim kõigepealt peopaika sättima ja oleksid tal pigem jalus: paku näiteks, et veedad sellal aega kohvikus või pargis.

2. Ärka enne teisi

Kui majas on külalisi, eriti kui nad jäävad ööseks, võta aega endale: näiteks ärka varem või mine neist hiljem magama. Nii saad rahulikku üksiolemise aega.

3. Pane klapid pähe

Siiski võidakse su tegu tõlgendada kui ülimat ebaviisakust. Võid aga öelda, et vajad endale pool tunnikest hingetõmbeaega ning selleks, et eralduda, paned klapid pähe. Taolise selgituse peale ei solvu ükski mõistlik inimene.

Aga kokkuvõttes: katsu olla. Pereelus tuleb teha kompromisse ja nii pead ka sina näitama üles mõningast paindlikkust. Kui sa aga kallima ekstravertsuse ja külaliste hordidega hakkama saada ei jõua ning need takistavad sul iseendaks olemist, räägi temaga sellest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles