Kalkunifileeburger peedipesto ja grillitud spargliga

FOTO: Ragne Värk

Alates aprillist leiab koostöös linnulihabrändiga Rannamõisa burgerirestorani Uulits menüüst broileri-, kalkuni- ja pardilihast burgereid ja wrape.

Uulitsa kokad Artur Parm ja Mario Pärn pakuvad omalt poolt välja, kuidas kasutada kalkunifileed burgeri tegemiseks.

Kalkunifileeburger peedipesto ja grillitud spargliga 

Kahele

Vaja läheb:

  • 300 g kalkunifileed
  • 2 sl mett
  • soola, pipart
  • 1 sl mahedat sinepit
  • 250 g kooritud ja keedetud peeti
  • 50 g mandlilaaste
  • 90 g parmesani
  • ½ sl õli
  • 1 tomat
  • 2 soolakurki
  • 100 g salatisegu
  • 1 küüslauguküüs
  • 6 minisparglit
  • 2 burgerikuklit/ rukkipala 
  • Majonees:
  • 1 muna
  • 1 küüslaugu küüs
  • ½ sl mahedat sinepit
  • 250 ml toiduõli/oliiviõli
  • soola, pipart

Puhasta kalkunifilee, lõika parajateks tükkideks, lisa natuke mett, soola, pipart, mahedat sinepit. Aseta paariks tunniks külmkappi. Pärast grillimist lõika filee paraja suurusega tükkideks.

Peedipesto valmistamiseks rösti mandlid kuldpruuniks, jahuta. Pane parmesanilaastud, röstitud mandlid, õli ja küüslauguküüs köögikombaini. Purusta seni, kuni massis suuri tükke enam pole, siis lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud peet. Purusta uuesti, kuni on tekkinud ühtne mass. Keeda spargel al dente. Jahuta. 

Majoneesi valmistamiseks pane muna, küüslauguküüs, sinep ning maitseained köögikombaini. Mikserda 20 sekundit. Lisa toiduõli ja jätka samal ajal mikserdamist. Mida rohkem õli lisad, seda paksemaks majonees läheb.

Määri burgeri sai majoneesiga, lisa grillitud kalkunifilee, selle peale pane peedipestot, salatisegu, soolakurk, tomat ning grillitud spargel.

Peale lisa teine burgerisaia pool, mis on samuti määritud majoneesiga.

Ps! Burgeri saia soojenda/grilli/prae enne, et see soe oleks.

Head isu!

Tagasi üles