Seitse levinud viga, mida peitepulga kasutamisel vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vale peitepulga orki on langenud ka niivõrd tunnustatud staar nagu Angelina Jolie, kes astus kirju näoga punasele vaibale 2015. aasta jaanuaris.
Vale peitepulga orki on langenud ka niivõrd tunnustatud staar nagu Angelina Jolie, kes astus kirju näoga punasele vaibale 2015. aasta jaanuaris. Foto: Vida Press

Selleks, et peitepulgast oleks ka päriselt kasu, ei saa seda kasutada uisapäisa ja peab meelde jätma mõned lihtsad reeglid. 

Iseenesest on petepulk meigitööstuse üks parimaid leiutisi, sest naisi, kes tahavad sellega katta oma tumedaid silmaaluseid, on väga palju. Tupsutad veidi peale ja vastu vaatab palju värskem pilt. Tupsutad aga veidi liiga palju ja see ei jää kellelegi märkamata. 

Pure Wow teeb vigade esile toomisega selgemaks, mida siis selle kasutamisel silmas pidada.

Viga: sa vaatad petepulka peale kandes end ainult otsevaates. Punnide katmisel pole suurt vahet, kuid kui sa peidad tumedaid silmaaluseid, siis vaata end päevavalguses ka külje pealt ja kalluta pead, et oleks selgemini aru saada, kuhu varjud langevad.

Viga: Sa paned seda liiga palju. Peitepulgaga liialdades tood just rohkem esile kõike seda, mida üritad varjata. Alustuseks pane vajalikele kohtadele kõigest väikesed peitepulga täpid ja hajuta need laiali, et peitepulgaga kaetud alale ei tekiks silmnähtavaid ääri. Kui tundub, et sellest jäi väheks, tee veel mõned täpid ja hajuta peale teine kiht peitepulka. 

Viga: sa paned seda jumestuskreemi alla. Õhuke jumestuskreemi kiht katab juba ise enamiku punetavatest laikudest ja vistrikest. Kasuta seda kindlasti enne peitepulka, et vältida liialdamist. 

Viga: kasutad vale segu. Enamasti ostavad naised endale vaid ühe peitepulga, mida kasutavad nii silmade all kui vistrikel. Tegelikult tuleks kummakski otstarbeks valida eraldi peitepulk. Tumedate silmaaluste katmiseks on kõige parem vedel segu, mida on mugav laiali hajutada ja mis ei ole liiga paks, et tekitaks silme alla pisikesi kortsukesi. Vistrikele võiks aga panna just paksemat peitepulka, mille kiht ei kulu kergesti maha. 

Viga: kasutad vale tooni. Tumedate silmaaluste katmiseks sobib kõige paremini peitepulk, mis on tooni võrra heledam peitepulgast, mida kantakse vistrikele. 

Viga: sa ei kanna seda laugudele (või huultele). Kuigi peaaegu kõik naised kasutavad peitepulka silmade all, panevad vähesed seda ka silmalaugudele. Tegelikult peaks paar täppi peitepulka hajutama ka silma sisenurkadesse ja laugudele, sest ka seal kipub nahk tumedalt läbi kumama. Lisaks on peitepulk hea põhi lauvärvile, mis püsib siis paremini paigal ja ei lähe laiali. Peitepulka võib kanda ka huultele, kus see neutraliseerib huulte oma värvi ning huulepulgatoon tuleb selgemini esile. 

Viga: sa ei kasuta seda vigade parandamiseks. Teine kord, kui silmalainerit või huulepulka läheb veidi valesti, siis ära haara kohe meigieemaldaja järele, vaid proovi seda katta vatitikule pandud peitepulgaga. Nii ei eemalda sa meigipõhja ja tulemus jääb puhtam. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles