Viis kindlat märki, et peaksid kõigega lõpparve tegema ja minema reisima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tihti oled sotsiaalmeedias sõprade reisipilte vaadates mõelnud, et tahaksid ka ise kuskile minna? Seda soovi ei tasuks ignoreerida, sellele tuleks tõsisemalt mõtlema hakata.

Elite Daily tõi välja viis vältimatut märki, mis viitavad sellele, et peaksid kõigega lõpparve tegema ja maailmas ringi reisima. 

1. Mõni vana probleem vajab uut vaatenurka

Oma igapäevast elu elades ja kogu aeg tuttavas keskkonnas olles võib kergesti tekkida tunne, et iga probleem on suurem kui eelmine. Asi on selles, et sa lased neil probleemidel kasvada kohas, kus midagi ei muutu. Sa pole võtnud aega maha, et oma muresid uue pilguga vaadata. 

Uued ja tundmatud kohad tõmbavad sind rutiinist välja, aitavad prioriteedid ritta seada ja pakuvad sulle uue vaatenurga. Võid taibata, et veidi värsket välismaa õhku ja uus keskkond on just need, mis aitavad sul vanu probleeme lahendada. 

Sul on mitmeid võimalusi. Võid proovida teha vabatahtlikku tööd mõnes välisriigis. Kui aitad teistel nende probleeme lahendada, siis võib see hästi mõjuda ka su enda probleemide lahendamise oskusele. Või pane end proovile ja külasta mõnda riiki, kuhu oled alati tahtnud minna. Isegi siis, kui see koht on väga kaugel. 

Maailm on suur ja üllatav koht. Kui mõnuled liivarannal ja jood mõnusat kokteili kookospähkli seest, siis tunduvad kõik kodused probleemid nii pisikestena.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

2. Sul on tunne, et miski on su elust puudu

Meie, kahekümnendates noorte põlvkond on üles kasvanud tundega, et me tahame kogu aeg midagi enamat. Meile ei paku rahuldust tavaline elu, seda nii töö- kui eraelu mõttes. Iseenesest on see ju tore, inimene peakski kogu aeg parema poole püüdlema.

Samas tekitab see tõttu tunde, et miski on kogu aeg su elust puudu. Ja see tunne on väga visa kaduma. Isegi, kui oled kõik õigesti teinud ja su elu võib teistele tunduda fantastilisena, tajud sina, et miski on ikkagi valesti. 

Maailma avastamine ja uute kogemuste saamine võib just olla see, mida sa hetkel vajad. Ja isegi, kui reisimine pole päris see, millest sa puudust tunned, siis väga hea elamuse saad sellest ikkagi.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

3. Praegune elu ei tekita sinus enam elevust

Ärkad hommikul, lähed tööle, tuled koju ja lähed magama. Kõlab tuttavalt? Kui tunned, et oled rutiini lõksu jäänud ja asjad, mis varem erutasid sind, ei paku enam mingit huvi, siis oleks aeg veidikeseks kõigest eemale saada. Võib-olla leiad koha või elustiili, mis sulle paremini sobib.

Reisimine aitab sul praegusest elust veidi puhata. On ju üks tark mees öelnud: «Me peame seiklema, et teada saada, kuhu me tegelikult kuulume.»

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

4. Sa ei taha põgeneda

Kallimaga suhte lõpetamine, tööl lahkumisavalduse esitamine ja Indiasse lennupiletite ostmine pole päris see, mida sina teha tahaksid. Sa eelistad pigem oma probleemid rahulikult ära lahendada, mitte niisama põgeneda.

Sinu jaoks ei ole reisile minek kunagi impulsiivne otsus. Sa ei taha veeta oma puhkust nii, et jõuad hostelisse ja nutad esimesed paar õhtut, sest kahetsed oma otsust. Sinu jaoks on reisimine tähtis ja mõnes mõttes vältimatu ning sa tahad, et see oleks läbimõeldud. Kui sa selle mõtte omaks võtad, siis ilmselt taipad kohe, et on aeg minna.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

5. Sa ei mäleta viimast korda, mil suhtusid millessegi kirglikult

Vahel on nii, et need asjad, mida me üle kõige tahame, on täpselt meie nina all. Me lihtsalt ei taipa seda. Kas oled hakanud rohkem reisipilte vaatama ja unistad peaaegu iga päev uutest sihtkohtadest, kuhu võiks minna? Kui sa tahad väga reisima minna, siis sa saad ise aru, millal on õige hetk seda teha. Sa tajud, et miski muu pole enam õige ja see on ainuke asi, mida sa tõeliselt tahad. Sel hetkel pole midagi muud teha, kui asjad pakkida ja minna. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles