Liis Tappo: muutus toimus eelkõige minu kui isiksuse arengus

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Tappo Kanal 2 saate «Eesti toredaim kodu» žüriis.
Liis Tappo Kanal 2 saate «Eesti toredaim kodu» žüriis. Foto: Mardo Männimägi / Kanal 2

Liis Tappo tegi lõppeval aastal Kristina Šmigun-Vähiga võrreldes 180-kraadise vastandpöörde - üks vahetas karjääri pere vastu ja teine vastupidi - ontliku koduperenaise rolli iseseisvuse ja sõltumatuse vastu, põhjustades sellega vaat et tormi kodumaises veeklaasis, kirjutab ajakiri Naised.
 

Liis tõdes, et paraku on elus olukordi, kus ei saa raamides, milles asume, enam edasi minna, kuid kindlasti on ka teisi variante peale selle, mis tema otsustas teha.

Liisi kui koduperenaise ideaali muutumine ennast teostada soovivaks iseseisvaks naiseks oli uudise ilmudes paljudele nii harjumatu ja vastuvõetamatu, et mõistmise asemel mõisteti hukka, õigustades sellega sageli ilmselt ka iseenda hirmu sarnaste muutuste ees.

Liisi sõnul tõi teoks tehtud otsus kogu senist elu muuta - kolida mehest lahku, üürida omaette korter ja hakata otsima esimest reaalset töökohta pärast 18 aastat vaid koduperenaiseks olemist - tema ellu palju uusi, toredaid ja olulisi suhteid ning taastas suhted mitme inimesega, kellega ta oli kontakti kaotanud.

«Minu soov on leida oma ellu eneseteostus, mis poleks seotud kellegi teisega, vaid oleks õige minu jaoks,» märkis Liis.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles