Kümme naist, kes on viimasel aastal filmitööstuses silma paistnud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlize Theron.
Charlize Theron. Foto: SCANPIX

Viimase aasta jooksul on naiste olukord filmimaailmas oluliselt paranenud, sest naised saavad filmides järjest paremaid rolle.

Kuigi Hollywoodis peaks veel mõndagi muutma, et naised ja mehed oleksid võrdsed, tuleb tõdeda, et üha enam näeb kinolinal naistegelasi, kes avaldavad tõeliselt muljet. Elite Daily tõi esile kümme näitlejannat, kes on viimasel aastal filmimaailmas silma torganud.

1. Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence on juba mitu aastat olnud tähelepanu keskpunktis, kuid viimast aastat võib pidada tema karjääris üheks parimaks. Lisaks silmatorkavatele filmirollidele on Lawrence esile kerkinud ka oma aususega ega varja seda, mis toimub filmimaailmas suletud uste taga.

PA Images
PA Images Foto: Dennis Van Tine/Starmax/PA Images

2. Brie Larson

Brie Larsonil on olnud lausa uskumatu aasta: tema roll filmis «Room» oli nii hea, et naine võitis selle eest parima naisosatäitja Oscari. Kuigi Larson on varemgi kaasa teinud edukates filmides, tegi see roll teda vähemalt kümme korda kuulsamaks.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

3. Charlize Theron

Charlize Theroni tegelaskuju Furiosa George Milleri filmis «Mad Max» oli paljude arvates selles filmis üks silmatorkavamaid. Theron on kahtlemata üks neist naistest, kes inspireerib teisigi naisi mängima rohkem tugevaid kangelannasid.

AP
AP Foto: Jasin Boland/AP

4. Amy Schumer

Varem teadsid Amy Schumerit vaid need, kes armastasid koomikute show'sid vaatamas käia. Nüüd teavad teda kõik ja seda suuresti tänu tema filmile «Nagu hunnik õnnetust». Ta võitis mitmeid auhindu, kaasa arvatud Emmy, ja kandideerib veel paljudele teistelegi. Schumer hoolitseb ka selle eest, et naised ei tunneks oma välimuse pärast piinlikkust ja oleksid need, kes nad on.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

5. Daisy Ridley

Kui paljud näitlejad saavad öelda, et nende läbilöögiroll oli filmis, mis purustas kassarekordeid? Daisy Ridley ei olnud pelgalt üks näitleja, kes lõi kaasa värskeimas «Tähesõdade» filmis, ta oli seal lausa peategelane. Sel 24-aastasel näitlejannal on olnud kadestamisväärne aasta ja tõenäoliselt on tema tähelend alles alanud.

Reuters
Reuters Foto: NEIL HALL/Reuters

6. Margot Robbie

Margot Robbie'l võis ju eelmisel aastal olla vaid üks roll – ta mängis Will Smithi kõrval filmis «Fookus» –, kuid paljude arvates oli tema roll selle filmi juures üks parimaid asju. Robbie't õhkub nii palju energiat, et ta suudab iga tegelaskuju väga võimsaks mängida. Sel aastal võib teda näha filmis «Suitsiidisalk».

Reuters
Reuters Foto: ADREES LATIF/REUTERS

7. Melissa McCarthy

Isegi, kui sulle kerged komöödiad eriti ei meeldi, tasuks vaadata filmi «Spioon». Melissa McCarthy tegelaskuju on selles filmis ülikoomiline. Tema kaasnäitlejate hulka kuuluvad sellised suured staarid nagu Jason Statham ja Jude Law, kuid McCarthy tegelaskuju on selles filmis kindlasti kõige meeldejäävam. 

Reuters
Reuters Foto: POOL/REUTERS

8. Rachel McAdams

Rachel McAdams tegi filmis «Rambivalguses» muljetavaldava rolli ja tõestas, et ta on palju enamat kui vaid ilusa näolapiga näitlejanna. Kui varem võis selles kahelda, siis nüüd on kindel: see naine saab kõigega hakkama.

Reuters
Reuters Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS

9. Emily Blunt

Film «Sicario» ei purustanud just kassarekordeid, aga kõik, kes on seda filmi näinud, teavad, miks on Emily Blunt antud nimekirjas. Tema tegelaskuju selles filmis oli kahtlemata eelmisel aastal üks tugevamaid naistegelasi kinolinal ja Blunt sai oma rolliga väga hästi hakkama. Ta treenis selle rolli jaoks kõvasti ja tema näitlemisoskused võtavad lausa sõnatuks.

Reuters
Reuters Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS

10. Kate Winslet

Kate Winslet on juba aastaid olnud väga populaarne näitlejanna, ent film «Steve Jobs» tõestas, et Winslet on ka väga hea näitlejanna. Selles filmis tehtud rolli eest oli ta juba kuuendat korda Oscari kandidaat. 

AFP
AFP Foto: Mike Windle/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles