Teed trenni, aga kaal ei lange – milles on asi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaalu langetamiseks tasuks jälgida, et need kilokalorid, mis sa sisse sööd, saaksid ka ära kulutatud. Kui sööd tüki pitsat, mine jooksma ja tasakaal ongi saavutatud. Õige? Mitte päris.

Tundub, et kõik teevad viimasel ajal hoolsasti trenni. Suuremahuline uuring, mis tehti aastatel 1988-2006, näitas, et mehed on hakanud 50 protsenti rohkem trenni tegema ja ka naiste huvi treenimise vastu on märgatavalt tõusnud, edastab Elite Daily.

Kuigi trenn mõjub kehale hästi mitmel erineval põhjusel – näiteks vähendab stressi ja parandab une kvaliteeti – ei tasuks süüa karbitäit küpsiseid vaid sellepärast, et käisid joogatunnis. Teadlased on kindlaks teinud, et meie keha harjub sellega, kui aktiivsed me oleme. Kui muudad oma istuva elustiili aktiivsemaks, siis esialgu võid märgata, et ka kaalunumber muutub, kuid lõpuks harjub keha selle aktiivsuse tasemega ega põletagi nii palju kilokaloreid, vaid pigem hoiab neid, et energiat säästa.

Sellest hoolimata ei tasuks trennist loobuda, lihtsalt tuleb jälgida, et trenn oleks mitmekülgne ja et sa toitumisega liiale ei läheks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles