Postimehe naisteportaali kevadhoroskoop: kuidas talveväsimus õlgadelt raputada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Pikad ja pimedad talvekuud on lõpuks möödas ning kätte on jõudnud kaunis kevad. Kevad on suurepärane aeg aja maha võtmiseks ja väikese kosutava puhkuse lubamiseks. Kas oled juba mõelnud selle peale, kuidas mõnusalt lõõgastuda võiksid või kuidas enda puhkust veeta sooviksid? Kevadiselt särtsakas horoskoop annab sulle selleks häid nõuandeid! 

Jäär

Lõbus ja energiline Jäär eelistab üldjuhul alati aktiivset puhkust niisama logelemisele. Olgugi, et teleka ees vedelemine võib mõnda aega tema meeli kosutada, tüdineb ta sellest passiivsest tegevusest varem või hiljem ära ning suundub seejärel midagi palju lõbusamat tegema.

Ühele tõelisele Jäärale meeldib alati liikvel olla ning tema hing lausa januneb väljakutsete järele! Seega võiks ta lõõgastumiseks osa võtta mõnest sportlikust võistlusmängust või tantsida ööklubis austajate meela pilgu saatel kuni hommikuni, mil jalad lihtsalt enam rohkem ei kanna.

Juhul, kui Jäärast tegelasel on plaanis mõni eksootiline reis ette võtta, siis selles osas on üheks võtmemõisteks kindlasti vabadus. Olles oma loomuselt tõeline liider, ei eruta Jäära mõte sellest, et keegi teine tema puhkuse ajakava ette dikteerib. Puhkuse sihtpunkti ja tegevused soovib ta ise välja mõelda. Miks mitte minna mägedesse ronima, eksootilistesse vetesse sukelduma või hoopis võtta ette mõnusat närvikõdi ja väljakutseid pakkuv langevarjuhüpe?

Sõnn

Mitte miski muu ei paku rahu ja stabiilsust armastavale Sõnnile rohkem lõõgastust kui kuum vann, millele lisab naudingut aromaatne vannivaht, suurepärane film, kodune ahjuroog ja kvaliteetvein. Olgugi, et suure tõenäosusega nautis Sõnn neid maiseid hüvesid ka talveajal, aitavad need siiki tal ka nüüd, mil loodus vaikselt talveunest tärkab, jõudu juurde koguda ning saabuvale suvele reipalt vastu astuda.

Mis puudutab puhkust, siis on sellest rääkides ühe tõelise Sõnni eesmärk aja maha võtmine ja lõõgastumine. Juhul, kui Sõnn peaks enda puhkuse veetma koos energilise Jäära või domineeriva Lõviga, siis pole midagi imestada, kui ta pärast hinge tõmmates ütleb, et vajab puhkust enda puhkusest. Seega sobiks talle reisikaaslaseks pigem keegi, kes oskab elu rahulikult, ilma kiirustama nautida ehk lesib koos temaga terve päeva kuumal rannaliival, teeb pärast ühe kosutava lõunauinaku ja naudib õhtul tähesäras koos temaga suursugust õhtusööki.

Kaksikud

Selliseid Kaksikuid, kes vabatahtlikult üksinda nädalaks ajaks maamajja metsakese sees lõõgastuma sõidaksid, on üsna vähe. Olgugi, et tõeline vaikus ja üksiolek võivad antud päikesemärgi esindaja närvidele paari tunni jooksul hästi mõjuda, soovib ta siiski peagi jälle seltskonnast osa saada.

See ei tähenda loomulikult seda, et ta oleks parandamatu klammerduja või meeleheitel suhtlussõltlane, vaid Kaksikutest tegelasele lihtsalt meeldib teiste inimestega enda muljeid jagada ning kõigest põnevast, mis maailmas toimub, avameelselt rääkida. Seetõttu võiks tal puhkusele minnes alati keegi kaasas olla, et reisist ikka maksimumi võtta.

Isegi, kui antud päikesemärgi esindaja peakski üksi reisima minema, siis leiab ta tänu enda vastupandamatule sarmile ja suhtlusoskusele üsna peagi uued välismaalastest sõbrad. Kui lõbus seltskond on olemas, siis ainus asi, mis täiuslikust puhkusest veel puudu on, on intellektuaalne stimulatsioon. Põnevad näitused ja ajaloolised vaatamisväärsused – just seda on Kaksikutest tegelasel vaja, et oma olemasolevate teadmistega hiilata ja midagi uut kogeda!

Vähk

Kuigi paljud päikesemärgid, eesotsas kolm tuleharki Lõvi, Jäär ja Ambur, eelistaksid puhkusel olles kokteiliklaas näpu vahel nii palju kui võimalik pidutseda, on tundelise ja perekonnakeskse Vähi jaoks kõige olulisem see, et tema armastatud inimeste kohalolu oleks üks osa meeldivast puhkusest.

Vähi jaoks pole midagi lõõgastavamat kui enda kallima kaisus lesimine. Seetõttu võiks ta puhkusele minnes hotelli tuba valides veenduda, et voodid oleksid ikka piisavalt pehmed ja toa miljöö hubane, kuna arvestatav osa puhkusest kulub enda kallima hellitamisele voodilinade vahel. Kui Vähil enda armsamaga kudrutamisest aega üle jääb, siis võiks ta ka ajaloolise taustaga kuulsaid paiku külastada, et enda nostalgilist esteetikameelt ja suurepärast kujutlusvõimet toita. Niiviisi toimides loob ta endale kauni elamuse, mis on mäletamist väärt ka kümne aasta pärast.

Lõvi

Kui tead kedagi, kes tahab kogu aeg pidutseda, nii et see sulle mõnikord isegi närvidele käib, siis on ilmselgelt tegemist Lõviga. Kui pidu ei ole või kui Lõvi ei saa selle keskel rambivalguses särada, siis muutub ta pahuraks ja halvimatel päevadel lausa tigedaks. Olles oma loomuselt igavesti noor, ei saa ulakas Lõvi sinna midagi parata, et talle lõõgastumiseks valitud seltskonnas vabadusele au andes pidutseda meeldib.

Seetõttu võiks ta ka saabunud kevade tähistamiseks enda kõige paremad riided selga tõmmata, lemmikparfüümi kaelale piserada ja õhtu saabudes vanalinna lõbutsema suunduda! Mis puudutab eksootilist puhkust välismaal, siis tuleks uhkel kaslasel veenduda, et hotellituba (kindlasti mitte mõni kahtlane hostel) vastaks tema nõutele, sest vastasel juhul võib tema pahur ilme terveks reisi ajaks kangekaelselt püsima jääda.

Kui kõik kulgeb plaanipäraselt ja kuningliku Lõvi nõuded on täidetud, siis on tema see, kes jõuab rõõmsalt nii päikest nautida, vahepeal mõned südamed murda kui ka hommiktundideni tuliselt jalga keerutada!

Neitsi

Olgugi, et tööka Neitsi jaoks võib kauni kevade saabumine tähendada varasemast veelgi rohkem tööd ja kohustusi, tuleb tal siiski tõsiselt peeglisse vaadata ja aeg mõneks ajaks maha võtta. Üks lõõgastav puhkus kulub talle pärast pikka ja väsitavat talve ära!

Vaikus ja rahu on need kaks ustavat sõpra, mis ühe tõelise Neitsi vaimu kõige enam taastavad. Seega võiks ta loodusesse matkama minna, endale ühe mõnusa spaakülaskäigu lubada või kui sellest ei piisa, siis mõnda kaunisse paika  puhkama sõita.

Raha pärast ei tasuks tal pead vaevata, sest tema tuntud tunnuslause «kokkuhoid on ostujõud» keha ja vaimu lõõgastumisele kaasa ei aita. Olles oma loomuselt lausa naeruväärselt tubli ja abivalmis, võib Neitsi vabatahtlikult terve puhkuse planeerimise enda ülesandeks võtta. Käesoleval kuul tasuks tal see siiski kavalalt kellegi teise hoolde jätta, kuna sellisel juhul saaks ta teha midagi, millest ta viimased kuud ainult und on näinud – lõõgastuda!

Kaalud

Kuigi Neitsil ja Veevalajal ei oleks üksi reisimise vastu suurt midagi, on Kaalude päikesemärgi esindajal võrratu puhkuse kogemuse saamiseks vaja siiski enda kõrvale mõnda kaaslast ... ja loomulikult võiks see keegi olla tema südame võitnud silmarõõm.

Pikad romantilised jalutuskäigud kallimaga, šokolaadikoogiga maiustamine hubases Pariisi kohvikus ning sensuaalne massaž kahele – kõik see paneb Kaaludest tegelasel silma särama.

Kuna Kaalude tähtkuju esindaja armastab rahu ning järelemõtlemisaeg on talle lausa eluks vajalik, siis tema pidev tagantsundimine ja kiirustamine võivad reisi osas saatuslikeks osutuda. Samuti on väga oluline õige sihtkoha valimine. Näiteks suurlinna võimas energia ja meeletud rahvamassid võivad mõne päikesemärgi jaoks olla kosutavad, kuid teise jaoks jällegi liiast. Kaaludest tegelasel tuleks planeerida enda puhkus nii, et see laeks ja tasakaalustaks teda vaimselt.

Skorpion

Puhkus, mille ajal Skorpion peab 24/7 kellegagi ninapidi koos olema ja pidevalt dialoogis osalema, võib antud intensiivsele päikesemärgile lõõgastava puhkuse asemel hoopis õõvasta õudusunenäona mõjuda. See ei tähenda loomulikult seda, et Skorpioni näol oleks tegemist antisotsiaalse misantroobiga, vaid tõeliseks puhkuseks on tal vaja lihtsalt ka natukene privaataega enda mõtete ja tunnetega üksi olemiseks.

Seetõttu sobiks talle rannas rahustavate lainete loksumist kuulata või väikese paadiga merele seilama minna. Seda enam, et Skorpioni puhul on tegemist veemärgiga. Olgugi, et enamik päikesemärke on juba sellest mõttest hirmutatud, siis ei oleks Skorpionil midagi selle vastu, kui ta nii muuseas võõras linnas ära eksiks. Põnevus ja võimalused detailselt uut kultuuri avastada oleksid seda igati väärt!

Ambur

Rääkides puhkusest, siis on reisimine Amburi puhul lausa kohustuslik! Ja mida eksootilisem on sihtpunkt, seda parem! Kuna Ambur on oma loomuselt seiklushimuline rändur, siis selleks, et end korralikult välja puhata, peab ka tema puhkus võrduma tõelise seiklusega.

Kui aus olla, siis on Amburi puhul üsna vähe asju, mille pärast ta peaks reisile minnes muretsema. Seda peamiselt tänu tema metsikule seiklejanatuurile, mis kohaneb erinevate olukordade väga kiiresti. Lennuki hilinemine, oodatust kehvem hotellituba või kaduma läinud turismibrošüürid – erinevalt mõnest nõudlikumast päikesemärgist ei pühi mitte ükski neist lõbusa Amburi näolt kustumatut naeratust, kui seiklus on täies hoos alanud. Vabadust ning põnevust armastav Ambur on üks neist tegelastest, kes võib ilma muret tundmata võõrasse riiki sõita ilma, et tal oleks konkreetne hotellituba broneeritud. Kirev maailm, tulvil võimalustest, juhatab ta ise õigesse kohta! Üks asi, millele võiks tähelepanu juhtida, on see, et Ambur ei võtaks osa liiga palju giidi poolt juhitud tuuridest, kuna need võivad tema jaoks lihtsalt liiga puiseks osutuda.

Kaljukits

Siinkohal tuleb au anda ambitsioonikale, kohusetundlikule ja töökale Kaljukitsele, kes lausa naudib töö tegemist. Seda loomulikult juhul, kui antud töö on hästi tasustatud ja pakub võimalusi karjääriredelil üles pürgimiseks. Pingelisel perioodil võivad Kaljukitse instinktid talle öelda, et ta peaks töötama veelgi paremini, pikemalt ja fookusseeritumalt, kuid selleks, et haiglavoodis ületöötamisest kurnatuna mitte lõpetada, tuleks sel kevadel lubada endale üks tõeliselt kosutav puhkus.

Kuhu minna, mida teha? Kuna Kaljukitse puhul on tegemist maamärgiga, siis oleks ideaalne minna näiteks mägedesse matkama või mõnda teise looduskaunisse kohta. Päev matkates, mägironides või salapäraseid koopaid uurides tooks temas esile täiesti uue külje. Lisaks looduses lõõgastumisele, sobib Kaljukitsele ka suurepäraselt puhkus mõnes kaunis ajaloolise taustaga linnas, sest arhitektuurilise väärtusega hooned ja vanalinna nostalgiline hõng panevad tõelisel Kaljukitsel alati silma särama.

Veevalaja

Veevalajat võib kõikidest päikesemärkidest pidada üheks kõige vastuolulisemaks tegelaseks – ta on ühest küljest äärmiselt individualistlik, kuid teisalt jällegi vägagi sotsiaalne. Seega sõltub ideaalne kevadpuhkus peamiselt tema tujust: kas ta soovib üksinda lõõgastuda või koos mõne toreda sõbraga maailma avastada.

Juhul, kui valituks osutub viimane variant, siis tuleks uudishimulikul ja uudsust jumaldaval Veevalajal veenduda, et reisi sihtpunkt pakuks talle küllaldaselt intellektuaalset stimulatsiooni ja väljakutseid.

Uurimistööde kuninganna või kuningana tuntud Veevalajal võib enne reisile minekut olla suur kiusatus internetis kõik lennupiletite, hotellitubade, autorendi, vaatamisväärsuste ja lõbustusega seotud aspektid järgi uurida, kuid seekord võiks ta põnevuse säilimise eesmärgil vältida liigset planeerimist ja vaadata, mida võrratult maailmal talle pakkuda  on. Kindlasti tasuks tal veenduda, et reisile minnes on sülearvuti kindlalt kotis (üldjuhul on see vähe tõenäoline, et tema selle maha unustaks), sest neid Veevalajaid, kes kahe nädala jooksul kordagi enda Facebooki kontot või e-maili kontrollida ei ihkaks, on väga vähe.

Kalad

Kalade päikesemärgi all sündinud tegelase jaoks tähendab puhkus eelkõige väljapääsu või reaalsuse eest põgenemist. Ja seda ta juba oskab! Niipea, kui argielu mured üle viskavad, hakkab Kalade päikesemärgi esindaja puhkuseplaane pidama. Imeilusad veekogud, päikeseloojang rannal, jooga ja loomulikult suur pehme voodi – kõik see mõjub spirituaalsele ja romantilisele Kaladest tegelasele joovastavalt ning aitab tal end argipäeva rutiinist välja lülitada.

Tänu enda tundelisele loomusele on keskkonnal väga tugev mõju Kalade üle, kuid seda mitte materialistlikus tähenduses, vaid pigem spirituaalsuse ja vaimse rahu võtmes. Veneetsia kanalites väikese paadikesega sõitmine pakuks antud tähtkuju jaoks nii romantilist, salapärast kui ka seikluslikku elamust. Kuna Kalad on tuntud hajameelsuse poolest, siis tuleks neil reisikotti pakkides veenduda, et foto- või videokaamera oleks ikka kindlalt kotis. Seda seetõttu, et olles oma loomuselt äärmiselt sentimentaalne, on tal hiljem hea kauneid mälestusi fotode näol vaadata ning tõele au andes tuleb tal pildistamine tänu enda suurepärasele kujutlusvõimele ka kadestamisväärselt hästi välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles