Noore naise aus postitus ärevusest ja depressioonist levib internetis kulutulena

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Amber Smith on noor inglanna, keda piinavad paanikahood ja sellest tingituna ka depressioon. Smith kirjutas hiljuti sotsiaalmeedias ausalt vaimse tervise häiretest ja tema postitus kogub välismeedias populaarsust.

Smithi Facebooki postitus on väga avameelne. Postituse juures on kaks fotot. Ühel fotol on Smith meigitud ja hoolitsetud, ta kirjutab, et sellisena näitab ta end tavaliselt inimestele. Teine foto on aga tehtud vahetult pärast paanikahoogu ja naise sõnul ka see tema «normaalne» osa, kuigi seda osa temast paljud näinud pole. 

Smith kirjutab, et tal on kõrini sellest, et aastal 2016 on vaimse tervise probleemid endiselt justkui tabuteema. Ta kirjutab, et temas tekitab tülgastust see, et inimesed ei ole selle teemaga kursis ja kipuvad kritiseerima, kuigi on kindlaks tehtud, et üks inimene kolmest võib elu jooksul mingit vaimse tervise häiret kogeda. 

«Ma olen võidelnud ärevuse ja depressiooniga aastaid, kuid endiselt leidub neid, kes ütlevad «sa saad sellest üle», «sa ei vaja tablette, ole lihtsalt rõõmsam», «sa oled selliste probleemide jaoks liiga noor»,» kirjutab Smith ja saadab harimatud inimesed pikalt. See, kui ta füüsiliselt näeb «normaalne» välja, ei tähenda, et tema peas ei toimuks iga päev võitlus inetu koletisega.

Ta tunnistab, et temalt on küsitud, et kas ta pole mitte liiga noor, et selliseid asju kogeda ja mis tema elus üldse depressiooni saab tekitada. Sellised inimesed panevad teda imestama. 

«Ma olen tugev. Ma olen oma elus nii mõndagi kogenud (sama kehtib ka teiste kohta) ja minuga saab kõik korda. Mul on parim pere ja sõbrad ning ma olen tänulik iga päeva eest, mil neil on piisavalt kannatlikkust, et mind aidata ja toetada,» on naine aus. 

«Neile, kes kogevad sama – palun ärge kannatage vaikides. Te saate tuge, kui te ainult julgete seda küsida. Seetõttu ma rõhutaksin, et teiste vastu hea olemine ei maksa midagi. Ärge kiusake teisi, ärge tehke teisi maha ja – mis on ilmselt kõige raskem (sest me kõik oleme seda kunagi teinud) – ärge kritiseerige teisi. Me oleme kõik vaid inimesed, hoolimata vanusest, rassist, usust, jõukusest, tööst. Aitame üksteist püsti, selle asemel, et üksteist maha murda.»

Tema aus ja siiras postitus on sotsiaalmeedias puudutanud tuhandeid ning inimesed muudkui jagavad tema postitust ja fotosid. 

God knows why I'm doing this, but people need some home truths..Top picture: What I showcase to the world via social...

Posted by Amber Smith on Sunday, 3 April 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles