Kümme harjumust, mis hävitavad teie suhte

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Igapäevatuhinas võime me kergelt unustada, et meie kõrval on inimene, kellel on oma tunded ja mõttemaailm ning suhe temaga ei ole endastmõistetav. Mis on need halvad harjumused, mis võivad suhtele saatuslikuks saada? Female First annab nõu.

  1. Sa räägid ainult endast. Suhtes on kaks inimest, mis tähendab, et te peaksite mõlemad saama sõna. Ära sega vahele, kui teine räägib – küll tuleb ka sinu kord ja nii on suurem tõenäosus, et su partner ka kuulab seda, mida sul on öelda.
  2. Te veedate koos iga hetke. Te olete mõlemad siiski indiviidid ning te peate saama aega veeta ka üksinda ning teiste inimestega. Kellegi huvid ei kattu omavahel 100protsendiliselt, seega anna teisele ruumi hingata.
  3. «Pilt on, häält pole.» Vaikimine on mõlema jaoks väga frustreeriv. Muredest tuleb rääkida, muidu ei ole partneril aimugi, kuidas olukorda parandada. Kui sa ei oskagi kohe sõnadesse panna, mis hingel on, võib asja arutamine anda olukorrale uue vaatenurga ning aidata tunnetes selgusele jõuda.
  4. Selja taga teisest halvasti rääkimine. Kui sa räägid partnerist selja taga halvasti, annab see ainult kuulujuttudele hoogu juurde ning puhub olukorra proportsioonist välja. Suhtes on ainult kaks inimest ning püüa seda nii hoida.
  5. Te ei ütle aitäh. Isegi, kui su partner ei korralda romantilisi žeste, ei tasu võtta enesestmõistetavana lihtsaid igapäevaseid asju. Ütle aitäh, kui ta valmistab sulle teed või teeb midagi muud lihtsat ja rutiinset. Kõik me tahame tunda, et meid hinnatakse.
  6. Sõprade ja pere kritiseerimine. Kõigil on omad vead, aga su partner armastab oma perekonda ning ka sina peaksid seda tegema, kui keegi pole just suure pahandusega hakkama saanud. Kui sa ründad tema lähedasi, tõmbub partner parandamatult kaitsesse ning tüli on kerge tulema.
  7. Sa keskendud ainult halvale. Kõik saavad vahepeal kallima peale pahaseks, kui ta teeb midagi «valesti» või käitub oodatust teistmoodi. Püüa sellest üle olla ning keskendu sellele, mida ta teeb hästi ja õigesti. Nii märkad, et hea kaalub halva üles.
  8. Sa ei tee talle komplimente. Kui te alles hakkasite koos olema, oli lihtne leida armsaid ja ilusaid asju, mida teisele öelda. Proovi sellegipoolest kiiduväärseid omadusi märgata ning neid ka välja öelda, nii tunneb su partner end armastatuna.
  9. Sa elad end tema peal välja. Ta on su kõige lähedasem inimene ning seega saab ta tõenäoliselt näha ka sinu kõige halvemaid külgi. Selle asemel, et end partneri peal välja elada, ütle parem, mis sind vaevab ning proovige koos mure läbi töötada. Pole mõtet kallima peale karjuda, kui tegelikult tahaksid sa hoopis kellegi teise peale karjuda.
  10. Te ei räägi omavahel. Rääkides saate te auru välja lasta, arutada võimalikke probleeme, teada, mis teisel on mõttes ja kuidas tal läheb. Rääkimine on suhte väga oluline osa ning kui te enam ei räägi, saavad teist korterinaabrid, mitte kallimad.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles