Nippe, et alkohol teie suhet ei rikuks

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Salvio Parisi/SIME / Vida Press

Kui sa jood liiga palju, kahjustab see sind, aga mitte ainult. Liigsel alkoholitarbimisel on negatiivne mõju ka su suhetele.

Female First annab nõu, millele tähelepanu pöörata, kui sa soovid, et sina kontrolliksid joomist, mitte joomine sind.

1. Ära joo. Paljud inimesed peavad alkoholivabasid kuid, olgu selleks september või jaanuar. Miks mitte kaasa lüüa ning alustada endale sobival ajal? Peagi avastad sa, et parimate õhtute küte ei peagi olema alkohol. Sa võid kinos juua limonaadi või baaris alkoholivabasid kokteile ning ikka partneriga hästi aega veeta. Kohtinguõhtul peakski olema kaaslane olulisem kui alkohol.

2. Pea piiri. Kui sa tunned, et tahad võtta ühe dringi, siis pea silmas, mis on nö tervislik määr. Naised ei tohiks päevas juua rohkem kui 2-3 ühikut alkoholi. Lubage ka, et peate teineteise joomisel silma peal.

3. Näksi teadlikumalt. Kui sa soovid juua, siis söö kindlasti nii enne kui pärast alkoholitarbimist. Toit aitab alandada vere alkoholisisaldust. Pealegi, miks sa peaksid ilma söömata jooma? Nii et kui sa lähed õhtusöögile ja jood kõrvale klaasi veini, telli rohkem kui üks käik.

4. Arutage suhet kaine peaga. Ärge kiskuge omavahel purjus peaga tüli. Kui teil tekivad probleemid, arutage asi sirgeks kaine peaga ning rahulikus õhkkonnas.

5. Lisa lahja variant. Ükskõik, mida sa otsustad juua, lisa alkoholivaba versioon, soovitavalt vesi. Hommikul tänad sa ennast, kui ei ärka dehüdreerununa üles ning su keha saab tarbituga paremini hakkama. Kui su partner tunneb end hommikul puhanu ja värskena, ei ole teil võib-olla nii kiire ka voodist välja …

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles