12 toitu, mis sobivad hästi riivimiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riivitud kurk.
Riivitud kurk. Foto: Vida Press

Kogenud kodukokk teab, et kohmakat köögikombaini asendab paljudes olukordades üks korralik tugev riiv.

Šokolaad

Riivitud šokolaadi saab raputada pea igale toidule, aga enim sobib see kakaole ja cappucinole, koogikestele ja magustoitudele, õpetab Real Simple. 

Kõvaks keedetud muna

Riivitud muna näeb huvitav välja ja seda saab kasutada toidu kaunistamiseks. Eriti hästi maitseb see koos griilitud spargliga, aga sobib ideaalselt ka salati katteks. Riivitud munast saab teha ka eriti kreemjat munasalatit.

Leib

Saia- ja leivakannikaid ei maksa ära visata. Pane need kilekotti ja säilita sügavkülmikus, et saaksid vajadusel hõlpsasti puruks riivida. Kui võtad leiva või saia külmikust välja, siis lase sel veidi sulada, riivi peeneks ja rösti kergelt ahjus krõbedaks. 

Või

Teine kord, kui retsepti järgi läheb vaja võikuubikuid, riivi külma võid. Nii on seda lihtsam taignasse sõtkuda ja või seguneb ühtlasemalt. 

Lillkapsas

Riivitud lillkapsaga saab toiduvalmistamisel asendada riisi, mis vähendab söögis kalorite hulka. Kui oled lillkapsa suure riivi peal peeneks riivinud, siis võid sellele pabersalvrätikuga peale vajutada, et see muutuks kuivemaks.

Küüslauk

Küüslauk küpseb palju ühtlasemalt, kui seda pressimise asemel riivida. Pealegi on riivimine kõige parem meetod siis, kui küüslauku lisatakse toidu sisse toorelt. 

Kartul

Riivitud kartulist saab imehäid kartulipannkooke ja krõbedaid kartulipalu, kuid seda võib lisada ka omleti või soolase piruka sisse. Kartuli riivimiseks läheb vaja kõige suuremate avadega riivi. 

Porgand

Riivitud porgand sobib imeliselt nii soolastesse kui magusatesse toitudesse. Tee riivitud porgandist salatit, porgandikooki, kaunista sellega toitu ja proovi ka porgandipannkooke.

Kapsas

Riivitud kapsast on hea lisada värskesse salatisse, sest nii on kindel, et kõik tükid on enam-vähem ühesuurused. Samal põhjusel on seda mugav panna võileiva või burgeri vahele, panna toidule kaunistuseks või segada riivitud porgandiga. 

Ingver

Ingver on kiuline ja vintske, mistõttu on seda raske naoga tükeldada. Koori ingver ära ja riivi peene riiviga vastukiudu, et lisada seda suppidesse, vokiroogadesse või vürtsikatesse ingveriküpsistesse.

Redis

Toorel redisel on üsna tugev maitse, mida annab riivimisega paremini hajutada. Riivi redist salatitesse, võileivale või dipikastmesse.

Kurk

Kurki on väga lihtne riivida. Riivitud kurk lisab värskust paljudesse toitudesse, kuid seda võib panna ka tavalise võileiva peale. Sega riivitud kurki ka koduse tzatziki-kastme sisse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles