Populaarse ilublogija värskeim ilunipp tekitab palju küsimusi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Populaarne ilublogija Huda Kattan, kellel on Instagramis üle 12 miljoni fänni, jagas hiljuti omapärast soovitust, kuidas kulmusid kiiremini kasvama panna. Nimelt väidab naine, et kui kulmi hõõruda sibulaga, hakkavad karvad «vohama nagu umbrohi».

«Sibulamahlas on väävlit, mis kiirendab karvade kasvu ja muudab kulmud tihedamaks,» selgitas naine Instagramis jagatud video juures, edastab Marie Claire.

Ta soovitab masseerida kulmusid sibulamahlaga umbes viis minutit, seejärel lasta kulmudel täiesti ära kuivada. Loputa nägu külma veega ja puhasta õrna näotoonikuga. Seda tasuks teha iga päev. Jälgi, et sibulamahl ei satuks silma.

Eksperdid aga ei kinnita seda, et välispidiselt nahale kantav väävel paneks karvad kiiremini kasvama. «Kui see oleks tõsi, siis müüksid kõik firmad väävlilahuseid ja soovitaks neid kasutada karvakasvu kiirendamiseks,» nentis kosmeetikatoodete keemik Randy Schueller.

Silmaarst Nicole Sangrini lisas, et sibulamahla kasutamine niivõrd lähedal silmadele võib samuti ohtlik olla. Sibul sisaldab ensüüme, mis võivad põhjustada põletikku ja panna silmad kiputama, need ensüümid võivad levida ka õhu kaudu. 

A video posted by Huda Kattan (@hudabeauty) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles