Eesnimed, millele ennustatakse suurt populaarsust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blake Lively ja Ryan Reynolds panid oma tütrele nimeks James.
Blake Lively ja Ryan Reynolds panid oma tütrele nimeks James. Foto: BFA/Joe Schildhorn /BFAnyc/Sipa USA

Paljud värsked lapsevanemad võtavad lapsele nime valides eeskuju Hollywoodi kuulsustelt. Eesnimesid analüüsiva veebilehe Nameberry andmetel on üsna paljud populaarsed nimed mõjutatud just sellest, milliseid nimesid on eelneva aasta jooksul lastele pannud tuntud inimesed.

Nameberry tõi välja mõned nimed, millele ennustatakse inglise keelt kõnelevates riikides populaarsuse kasvu.

  • Edith

Eksperdid ennustavad, et Cate Blanchetti tütre nimi Edith hakkab üha rohkem populaarsust koguma. Teine versioon sellest nimest on Edie, mille pani Keira Knightley eelmisel aastal oma tütrele nimeks.

  • Elsie

Kui meil on levinud lehmanimed Juuli ja Maali, siis USAs on üheks neist nimedest olnud Elsie. Ent see on muutumas. Näitlejanna Zooey Deschaneli eeskujul on nii mõnedki vanemad oma tütrele sama nime pannud. Mitte eriti üllatuslikult on populaarseks muutunud ka nimi Elsa.

  • James

Kuulus näitlejate paar Ryan Reynolds ja Blake Lively hoidsid oma tütre nime saladuses, kuid lõpuks sai ka avalikkus teada, et tüdrukule pandi nimeks James. Ka mitmed teised kuulsused on pannud oma tütardele teiseks nimeks James.

  • Max

Lauljanna Jessica Simpson valis 2012. aastal oma tütrele nimeks Maxwell Drew. Facebooki looja Mark Zuckerberg pani oma tütrele nimeks Maxima, kuid nad kutsuvad teda Maxiks. Kuigi Max ja selle erinevad versioonid kuuluvad pigem poiste eesnimede edetabelisse, võib tüdrukute nimede hulgast leida veel näiteks Maxine'i ja Maximilienne'i.

  • Bowie

Eesnimi Bowie hakkas populaarsust koguma veel enne tuntud laulja David Bowie surma. Disainer Rebecca Minkoff valis selle nime oma tütrele 2014. aastal, Zoe Saldana kaksikud said nimeks Bowie ja Cy. Hollywoodis on esile tõusmas ka selline nimi nagu Bodhi.

  • Tennessee

Reese Witherspoon pani paar aastat tagasi oma pojale nimeks Tennessee. See on andnud paljudele vanematele eeskuju ja üha rohkem otsitakse omapäraseid kohanimesid, mida saaks kasutada lapse eesnimena.

Reese Witherspoon pojaga (Xposure)
Reese Witherspoon pojaga (Xposure) Foto: XPOSURE
  • Knox

Enne, kui Angelina Jolie ja Brad Pitt oma pojale selle nime panid, polnud seda peaaegu üheski nimede edetabelis. Eelmise aasta statistika näitas aga, et see nimi on populaarsete nimede seas kerkinud 286. kohale.

  • Frances

Hollywoodis on palju kuulsusi, kes on oma tütrele nimeks pannud Frances (Jimmy Fallon, Amanda Peet, Ben McKenzie jne). Jason Batemanil on tütar nimega Francesca ja Drew Barrymore'il tütar nimega Frankie. Ka Frannyle ennustatakse suurt menu.

  • Bear

Bear, mis tõlkes tähendab «karu», on üsna omapärane nimevalik. Seda on eelistanud näiteks Alicia Silverstone, kes pani pojale nimeks Bear Blu; Kate Winslet, kelle poeg on Bear Blaze; Jamie Oliver, kelle poeg sai nimeks Buddy Bear Maurice; Anthony Kiedis, kelle poeg kannab nime Everly Bear. See nimi kerkis edetabelitesse 2014. aastal ja ennustatakse, et peagi võib see jõuda lausa esikümnesse.

  • Reign

Grandioossed beebinimed on Hollywoodis praegu väga popid (nt Messiah ja Kingston), ent neist kõige populaarsem on Reign. Kourtney Kardashian pani oma noorimale tütrele nimeks Royal Reign, mida võiks tõlkida kui «kuninglik valitsemine».

  • River

River on populaarne nii poiste kui tüdrukute nimede seas. See nimi hakkas tõusma 2007. aastal, mil Keri Russell pani oma pojale nimeks River. Tüdrukute nimede seas hakkas see nimi tõusma tänu Kelly Clarksonile, kelle tütar sai nimeks River Rose. 

  • Silas

Silas oli stiilne valik juba enne seda, kui Justin Timberlake ja Jessica Biel otsustasid oma pojale selle nime panna. Ent tänu neile on see teinud menukate nimede seas kõva tõusu.

Justin Timberlake pojaga (Xposure)
Justin Timberlake pojaga (Xposure) Foto: XPOSURE
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles