Treeni keha bikiinivormi vol 1: käsivarred vormi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Mida naised trennist tahavad? Muidugi head enesetunnet, aga ka seda, et pepu oleks prink ja kuskilt midagi üleliigset ei ripuks. On aeg treenida strateegilisi piirkondi - tuld saavad istmik, reied, kõht ja käsivarred. Täna alustame käsivartest! 

Kui lõpeb kampsunihooaeg ja moodi tulevad õlapaelad, võib peegli ees minna peavangutamiseks. Nii mõnigi mõtleb: see rippuv triitseps tuleb kõrvaldada! Võtmesõnaks on siin mitmekülgsus. Tee lihaseharjutusi, kuid pane käsivarred tõhusalt tööle ka muus trennis: uju, suusata, tee kepikõndi.

Pea meeles, et tegu on väikeste lihasgruppidega, nii et ära treeni neid üle. Kui teed harjutusi väiksemate raskustega, jäta taastumiseks üks-kaks päeva, suurematest koormustest puhkamiseks võivad väikesed lihased vajada ka kuni 72 tundi.

Harjutusteseerias on kasutatud ühekilost raskuspalli, keskmise tugevusega kummituubi ja kahekiloseid hantleid. Vali raskus vastavalt oma treenitusele. Kummituubiga harjutades jälgi, et see oleks nii lähte- kui ka lõppasendis pinges.

Tee iga harjutust 15–20 korda, venitusi hoia 20–30 sekundit.

HARJUTUS 1

Lähteasend: toenglamang põlvedel, käed pallil.

Kõverda käsi.

HARJUTUS 2

Lähteasend: toenglamang põlvedel, üks käsi pallil.

Kõverda käsi.

HARJUTUS 3

Lähteasend: seis, hantlid kõverdatud kätes.

Siruta ja kõverda käsi.

HARJUTUS 4

Lähteasend: harkseis, kõverdatud käte hoie taldade alla asetatud kummituubist.

 Siruta ja kõverda käsi.

HARJUTUS 5  

Lähteasend: käärseis, üks käsi kõverdatult ülal, teine ees.

 Siruta ja kõverda kätt.

VENITA!

Põlvituses kerekallutus ette, käed ülal maas toengus.

Harjutused: Ethel Otsason, aeroobikatreener

Konsultant: Kadri Liivak, Eesti Võimlemisliidu asepresident

Harjutab: Mariann Kilgi

Fotod: Aivar Kullamaa 

Harjutusteseeria ilmus esmakordselt Tervis Plussi eriväljaandes Kilo & Kalor 2015. Vaata ka teisi tervise ja liikumisega seotud artikleid www.liigume.ee lehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles