Video: kuidas mõjutab stress su keha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Stressi eest pole keegi meist kaitstud. Stressi võib tekitada töö, lähisuhted, elamistingimused jms. Aga kas sa tead, kuidas võib stress mõjuda su kehale? 

Stress võib igale inimesele erinevalt mõjuda, ent mõned sümptomid on laiemalt levinud. Stressi tõttu toodab keha rohkem stressihormooni ehk kortisooli ja see võib kiirendada südametööd, tekitada seedehäireid ja raskendada hingamist. Kiire ja pealiskaudne hingamine võib tekitada paanikahooge. 

Levinud sümptomite hulka kuulub ka näiteks lihaspinge. Pikaaegne pinge peas, kaelas ja õlgades võib põhjustada peavalu ning migreeni.

Stress vähendab seksiisu. Sügavama stressi puhul võivad ka juuksed hakata välja langema. 

Kroonilisele stressile viitavad unetus ja kõrge vererõhk. Kui kroonilisele stressile ei pöörata tähelepanu ega otsita ravi, siis suureneb südame- ja ajurabanduse oht. 

Vaata videot ja mõtle hoolikalt, kuidas saaksid stressi oma elus vähendada ja oma keha paremini kaitsta. Sina oled liiga oluline selleks, et lasta stressil enda elu kontrollida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles