Minu prohvetlik unenägu: vanaema teatas ette surmakuupäeva

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Uni ja unenäod on minu jaoks alati väga tähtsal kohal olnud,  tihti näen kirkaid ja meeldejäävaid klippe unes, mille tähendusi ma üsna sageli kontrollin, kirjutab meile lugeja Heleri.

Viimase aasta jooksul on mul olnud suisa kolm prohvetlikku unenägu.

Eelmise aasta talvel diagnoositi mu vanavanaemal viimase staadiumi rinnavähk. See oli minu jaoks väga raske periood. Ühel veebruarikuu ööl nägin unes, kuidas mu vähki põdev vanavanaema ütles mulle, et ta sureb ära 27ndal kuupäeval ning et me oma eluga edasi läheks. Üles ärgates olin ma kohkunud ning jätsin nähtu meelde. Kuud möödusid ning saabus mai. Tulnud koolist, ütles ema, et vanavanaema on surnud. Kuupäev oligi 27, just nagu vanavanaema mulle unenäos ütles.

Eelmise aasta maikuus alustasin oma teekonda autokoolis. Paar kuud hiljem, keset suve, nägin ma unes, et sain load 16ndal kuupäeval. Selle aasta märtsis sooritasin edukalt ARKi sõidueksami ning kuupäev, millal load sain, oligi 16.

Üks minu klassivend vigastas nii õnnetult oma jalga, et sai sügava haava ja jalg oli kipsis. Nägin unes, et too klassivend läks EMOsse, sest haav oli lahti läinud ning vajas uuesti õmblemist. Järgmisel päeval, kui talle koolis oma unenäost rääkisin, vaatas ta mind hämmeldunud pilguga ning ütles, et eelmisel õhtul nii juhtuski.

Kui sinagi oled unes näinud midagi meeldejäävat, olgu see pahaendeline hoiatus või rõõmusõnum, pane oma lugu meie poole teele ja võid võita mõnusa auhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles