Galerii! Perit Muuga kevadkollektsiooni salongiõhtu ja intervjuu: kas Eestis on moeloojana kerge ära elada ja mida arvata karusnahkadest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

31.märtsul toimus Perit Muuga kevad-suvise kollektsiooni "Secret heart" tutvumise meeleolukas salongiõhtu. Moehuvilisi tervitas klaasike vahuveini ja magus suutäis. Ürituse ajaks pakuti kõigile naistele personaalset stiilinõustamist, et leida just tema jaoks see õige kleit. Elu24 uuris, millist vastukaja sai moelooja Tallinn Fashion Weekil esitletud kollektsioonile ja kas Eestis on kerge moeloojana ära elada!

1. Kuidas Sinu kevadkollekstioon moenädalal vastu võeti?

Vastukaja oli postiivne. Seekord oli mul väga naiselik ja kohati ka ülevõlli roosamanna kollektsioon. Tunnen alati talvel suurt igatsust kevade järele nagu kõik eestlased ja nii ongi siiani mu kevad-suvised kollektsioonid olnud värvikirevad vastukaaluks sügis-talvistele tumedamates toonides kollektsioonidele. Aga tundub, et minu tundeid jagatakse ja kõik ootavad värve peale pimedat talve alati pikisilmi. Inimeste lemmikutest oli näiteks punane roosiprindiga kleit ka Buduaari top 10 looki TFW-lt valikus. 

Foto: Erlend Štaub

2. Milliseid kangaid kasutasid?

Materjalidest on mul seekord kollektsioonis esmaskordselt naturaalsest siidist kleidid, mis on suveks eriti mõnusad ja keha paitavad. Lisaks otsustasin ka lõpuks teha pealkantavaid tüllseelikuid. Mu kliendid on juba mõnda aega imetlenud tüllist alusseelikuid ja soovinud neid niisama kanda. Otsustasin neile vastu tulla ja tõin kollektsiooni eraldi kantavad tüllseelikud. Samuti on mul seekord kollektsioonis taas ka üleni ruumiliste lilledega kaetud kangastest kleidid, mis veidi teisel kujul eelmisel kevadel klientide ühed lemmikud olid ja pakkusid ka sel aastal mulle inspiratsiooni. 

3. Esitlesid omapäraseid printmustreid. Kuidas selleks inspiratsiooni said ning kuidas need kangad valmisid?

Tõepoolest, üks kõige huvitavam osa oli minu jaoks uue kollektsiooni puhul ise mustrite valmistamine. Kõik printmustritega kangad, mida kollektsioonis on kasutatud, on isetehtud mustritega lastud kangale trükkida. See võimaldas rohkem loomingulist vabadust ja mustritega katsetamine oli huvitav töö. Nüüd saab minu klient tunda end veelgi erilisemana, teades, et kangad on spetsiaalselt ´´Secret heart`` kollektsiooni jaoks valmistatud.

Foto: Meisi Volt

4.Palju melu ja vastukaja tekitas kollektsioonis kunstkarusnaha kasutamine. Kas hoidud oma loomingus karusnahast täiesti ning mida sellest teemast üldiselt arvad?

Jah, olen pigem hoidunud karusnahkade kasutamisest. Kuna paljudes karusloomade kasvatustes ei ole tingimused kaugeltki head, siis on teema kindlasti delikaatne. Isegi kui mina saan kasutada karusnahka, mille päritolus võin enamvähem kindel olla, ei ole see tavakliendi jaoks tihti sugugi nii. Paljudel juhtudel puudub võimalus teha kindlaks, kust on karusnahk pärit ja milliste tingimustega on seal tegu, siis sellisel juhul ei tohiks kindlasti karusnahast tooteid osta. Aga eks tänapäeval on enamik inimesi juhtunud ilmselt mingil hetkel nägema internetis levivaid videosid loomade elusast nülgimisest ja millist inimest jätab see vaatepilt külmaks, on raske ette kujutada.

Foto: Erlend Štaub

5. Millised tuntud inimesed Sinu loomingut fännavad?

Eks neid inimesi on palju, kes on minu loomingut kandnud. Üks tore ja andekas naine on kindlasti Teele Viira, kellega meil on olnud tore koostöö ka show'del. Välja võiks veel tuua laulja Kene Verniku, kes oli mõnda aega ka keskkoolis minu pinginaaber ja olen ka ise tema muusika suur austaja. Kanal 2 reporter Eda-Liis Kann on kindlasti üks toredamaid inimesi, kes viimasel ajal on fännide nimistusse lisandunud. Kristel Voltenberg pöördus minu poole talle eriti südamelähedase kakkudega kleidi pärast. Selle üle on alati suur rõõm kui kellelgi on mõne kleidiga eriline side. Huvitavaid ja kauneid naisi on kliendide seas palju ja see muudab töö nauditavaks ja põnevaks. Iga naine võib end minu salongis tunda erilisena ja seda ta kindlasti ongi.

Foto: Meisi Volt

6. Kas moekunstnikuna on Eestis kerge ära elada või tuleb see läbi suure ja raske töö?

Kindlasti ei ole see kerge, sest turg on ju pisike ja eestlaste palgad ei ole väga suured. Aga kindlasti ei maksa seda karta. Kui teed oma tööd kirega ja oled selles hea, siis on kõik võimalik. Usun, et sama kehtib enamuste elualade puhul, mitte ainult moevaldkonnas. Muidugi ei tee ka halba veidi Eestist väljapoole piiluda ja lisaks muidki võimalusi kaaluda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles