Kahte tütart imetava ema fotoseeria kogub internetis populaarsust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Chelsea Craig ei plaaninud oma mõlemat tütart – 3-aastast Addyt ja 18-kuust Emilynni – üheaegselt imetada. Aga kui Addy muutus rahutuks, otsustas naine proovida seda, et ta annab mõlemale tütrele üheaegselt rinda. Fotograaf Mae Burke tegi kolmikust hiljuti kauni fotoseeria, mis on internetis palju populaarsust kogunud.

«Taipasin emaduse alguses, et ma ei saa ette planeerida oma suhet imetamisega,» vahendab RedBook Magazine ema sõnu. «Lasin sel hoopis olla teekond. Mõnel päeval on see teekond raske ja ma tahan alla anda, kuid teistel päevadel on see väga ilus. Imetades saan olla koos oma tüdrukutega ja miski muu ei loe sel hetkel.»

Craigi positiivsus kogu selle teema suhtes on imetlusväärne arvestades, et ta on saanud üsna palju kriitikat. «Kui ma ütlen, et ma imetan oma lapsi, siis imestatakse alati, et kui vanad lapsed mul on. Tihtipeale arvatakse, et ma ajasin midagi segi ja imetan kindlasti ainult oma nooremat tütart. Kui ma selgitan, et mu mõlemad lapsed saavad rinda, siis vaadatakse mind tavaliselt veidralt,» sõnas Craig.

Tema jaoks on kõige olulisem see, et ta saaks oma lastega luua väga intiimse suhte. «Sel moel on mu tüdrukud armastatud ja neil on omavahel side,» selgitas ta. «Ma ei imeta neid selleks, et midagi tõestada või näidata, et ma suudan seda teha. Ma teen seda oma tüdrukute pärast.»

Craig ei pea end imetamise teemal mingiks aktivistiks, kuid ta seisab kindlalt naiste õiguste eest ja leiab, et emadel peab olema valikuvabadus. «Mõni imetab last kuni lapse seitsmenda eluaastani, mõni teeb seda vaid kaks nädalat, mõni ei tee seda üldse ja see on normaalne. Naised peaksid oma võimalusi teadma ja tegema valikuid vastavalt sellele, mis on nende jaoks parim. Meie peaksime seda tunnustama, sest me ei saa teiste eest otsuseid teha,» leidis Craig.

Vaata Mae Burke'i tehtud imekaunist fotoseeriat!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles