Seitse hea suhte komponenti

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kõik väärivad armastust. Erinevad suhted õpetavad meile, milline on see armastus, mis meie jaoks on kõige sobivam. Kui sa aga oled alles sellel avastuseteel, siis jäta meelde need seitse komponenti, mis peaks igas suhtes olemas olema.

1. Kirg ja lähedus. Suhtes on oluline paras annus kirge ning intensiivseid lähedushetki. Teil mõlemal peab olema võimalus väljendada oma seksuaalseid ihasid ning te peate end tundma seda tehes turvaliselt. Te peate teineteist usaldama ning mõlemad võrdselt tahtma teineteise potentsiaali avastada.

2. Tingimusteta armastus. Armastusel, mida te jagate, ei ole küljes hinnasilti. Te armastate teineteist hoolimata välistest teguritest. Sa oled väärt, et keegi armastaks sind sellisena, nagu sa oled, mitte sellepärast, kes sa võid olla või kes sa oled olnud.

3. Vastastikune austus ja usaldus. Austus ei sõltu sellest, kui palju keegi teenib või kui tihti tema autogrammi küsitakse. Respekt põhineb pühendumisel ja iseloomutugevusel, mida on vaja, et olla sajaprotsendiliselt avatud ja aus. Usaldus kasvab, kui jagame teineteisega oma kõige sügavamaid hingesoppe. Kõik me oleme väärt, et keegi austaks ja usaldaks meid ka kõige halvematel eluhetkedel.

4. Seiklused ja hindamatud hetked. Meil kõigil on õigus olla seikluslik ja spontaanne ning omada oma elus kedagi, kes meie kõrval kõik seiklused kaasa teeb.

5. Naer ja rõõm. Meil on vaja kedagi, kellega koos naerda, kes mõistab meie nalju ja panustab neisse omalt pooltki.

6. Turvalisus. Üks asi on kedagi usaldada ja hinnata, teine on tunda end temaga kaitstuna. Kui me tunneme end turvaliselt, suudame me oma täielikku potentsiaali avastada

7. Õnn. Me oleme õnne väärt. See ongi elu mõte: olla õnnelik. Leia see, mis sind õnnelikuks teeb ning sa väärid, et sul on keegi, kellega oma õnne jagada.

Allikas: Higher Perspective

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles