Üheksa asja, millest sa ei peaks enam hoolima

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Sageli ei oska me muutustega hästi kaasa minna ning me hoiame kinni vanadest uskumustest ning oleme keskendunud valedele asjadele. Me püüame muuta keskkonda, kuigi tegelikult peaks asi olema just vastupidi – meie peaksime kohanema.

Higher Perspective pani kirja üheksa lihtsat meeldetuletust, et me elud oleksid rõõmsamad ja õnnelikumad.

  1. Vanad kahetsused. On tähtis minevikku mäletada, aga vigadest kinni hoidmine pole tervislik. Vigu ikka juhtub, ka parimatega meist.
  2. Vabandused. Meie egod teevad elu keerulisemaks, kui see tegelikult on. Meie tegevusvalikud on üsna selged ja lihtsad: sa kas tegid ja saavutasid või ei teinud. Misiganes ettekääne sul on selleks, et sa midagi ei teinud, ei muuda fakti, et tegemata see jäi.
  3. Mida sul pole. Kõik me tunneme materiaalset survet omada ilusaid ja häid asju, et elu paremaks muuta. Meie vaimne areng tegelikult aga asjadest ei sõltu.
  4. Turva- ja mugavustunne. Kui sul on pidev vajadus otsida seda, mis on turvaline ning sa keeldud panemast end olukorda, kus sa tunned ebamugavust pole eluterve. Mugavustsoon on koht, kus sa eitad reaalsust ja kinnistad illusioone.
  5. Ebaõnnestumine. Kui me oma eesmärki ei saavuta, tundub see meile läbikukkumisena, aga sa oled ainult siis läbi kukkunud, kui sa nii arvad. Sina oled see, kes oma edu määrab.
  6. Toksilised suhted. Ütle mulle, kes on su sõbrad, ja ma ütlen sulle, kes oled sa ise. Vali sõbrad, kes sind inspireerivad.
  7. Vajadus pideva kiituse järele. Inimesed on kõige õnnelikumad siis, kui nad lasevad ego vabaks ning töötavad suurema eesmärgi nimel. Tasakaalukas inimene ei vaja kiitust ja auhindu.
  8. Hinnangud. Väga kerge on hinnanguid anda, aga ära unusta, et sa näed kõigest väga subjektiivset versiooni.
  9. Lõpptulemus. Elu tähendab teekonda ning vahendid, mis me selleks valime, on sama olulised, kui lõpptulemus. Ära unusta hingata! Vali elus õige kiirus ja naudi teekonda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles