Isuäratav galerii: vaata Pärnu kokkade meistriteoseid restoranide nädalaks!

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäevast järgmise pühapäevani toimub Pärnu Restoranide Nädal ja ettevalmistused selleks on lõppenud. Menüüd on valmis, põlled puhtad, noad teritatud ja broneerimiskeskkond avatud!

Osalevad restoranid pakuvad sel perioodil kahekäigulist lõunasööki hinnaga 10 eurot ja kolmekäigulist õhtusööki 15 eurot. Pakutavad toidud on valitud á la carte menüüst, et enim meeldinud roogi saaks ka hiljem tellida.

Osalevate restoranide 21 peakokka on kampaanianädala menüüdesse kokku seadnud mitmeid põnevaid maitseid. Merekultuuriaastale vääriliselt on menüüs ka rohkesti mereande nagu näiteks siiafilee, tursk, koha, meritint, merlang, latikas, hiidkrevetid, kammkarbid jt.

Restoran Raimondi peakoka Marko Lumera sõnul on nende menüüs kasutatud kohalikku toorainet, millele on lisatud tavatuid nüansse. «Restoran Raimondi õhtusöögi eelroaks on põrsa ja pardiliha terriin, kus põnevat maitset annab ühe lisandina heinasuitsu peet. Pearoaks pakutavat lambatallekaela ja keelt on täiendamas põdrasammal, mis paljudele vaid männimetsast tuttav ja tuleb restoranis taldrikule serveerituna ilmselt üllatusena. Sellised väikesed nüansid toovad elevust ja pakuvad meeldejäävamaid elamusi,» lisas Lumera.

Pärnu linnavalitsuse arenguteenistuse juhataja Anneli Lepa sõnul on soov muuta restoranide nädala korraldamine Pärnus pikaajaliseks traditsiooniks. «Esimesel aastal oli meil hea võimalus küsida restoranide nädala külastajate käest tagasisidet, kust saime mitmeid tänuväärt ettepanekuid, mida sel korral rakendada.» Lepa andmetel soovis koguni 81 protsenti külastajatest teha broneeringu internetis.

«Külastajate soovist lähtudes olemegi koostöös vabalaud.ee keskkonnaga loonud võimaluse broneerida kodulehelt ja kohe mugavalt pangalingi kaudu ka tasuda,” lisas Lepp.

SA Pärnumaa Turism juhataja Kaire Ilusa sõnul on seekord kaasatud ettevõtmisse ka kaks maakonna ettevõtet. «Eelmisel aastal avati Pärnu vahetus naabruses asuval kahel golfiväljakul heal tasemel restoranid ja kutsusime sel aastal ka nemad osalema. Loodame, et need uued kohad saavad seeläbi linnarahvale tuttavamaks,» lisas Ilus. 

Pärnu Restoranide Nädal toimub 2.-10. aprillil 2016 ja selle eesmärgiks on tutvustada Pärnu restorane nii eestimaalastele kui ka lähinaabritele. Lisaks soovitakse julgustada kohalikke elanikke rohkem restorane külastama, kuna see on üks toredamaid viise nautida head toitu ja sõprade seltskonda.

Alates tänasest saab Pärnu Restoranide Nädala menüüdega tutvuda ja teha broneeringuid www.parnurestaurantweek.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles