Kuus märki, et teie suhe ei jää kestma

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Suhted on keerulised ning isegi, kui te tahate parimat, võib kõik ikkagi ühel hetkel õnnetult lõppeda. Me panustame suhetesse oma energiat, mõtteid ja tundeid ning kõik see võib paratamatult kaasa tulla vääritimõistmisi. 

Kui te suhtes mõnel alljärgnevatest viisidest käitute, peaksite te tõsiselt kaaluma, kas ja kuidas oma suhtega edasi minna.

1. Te arvate, et see ei jää kestma. Kõigil on omad kahtlused, aga kui te lasete oma ebakindlustel juhtida otsuseid ja tulevikku, siis on tõenäoline, et teil seda tulevikku ei olegi. Suhted põhinevad paljuski usul ja usaldusel. Kui sul pole mingi suhteaspekti osas usku, siis on sul vaja sellest partneriga rääkida.

2. Te mängite pidevalt mänge. Kui miski on valesti, räägi sellest oma partneriga. Ära oota, et ta loeks su mõtteid või suudaks tõlgendada su passiivagressiivset käitumist. Kui sa kasutad teievahelist suhtlust suhte proovikivina, ei ole see partneri suhtes aus. Elul on küllalt võimalusi teievahelist sidet proovile panna, sul pole tarvis sellele omalt poolt kaasa aidata.

3. Te arvate, et armastusest piisab. Armastus on vaid osa teievahelisest ühendusest ja suhtest. Väga suurt rolli mängivad ka usaldus, suhtlemine ja vastastikune respekt. Sulle peab su partner meeldima. Sa pead tema lähedal end mugavalt tundma. Te mõlemad peate tundma vabadust ja seda, et olete teineteisele toeks.

4. Te olete pidevalt armukadedad. Kui sa ei suuda partnerit usaldada, ei peaks te üldse suhtes olema. Eluterve suhe ei keerle ebakindluse ümber.

5. Te lepite vähemaga, kui tegelikult soovite. Kompromissid on samuti osa suhtest ning neid tuleb tervitada. Kompromissid pole aga kaunis sõna teineteise ärakasutamise kohta. Kui keegi peab ohverdama, olgu see põhjendatud ja oluline ohverdus. Võim peab olema võrdselt jagatud. Kui sa tunned, et sinu vajadused pole rahuldatud, pead sa tegutsema selle nimel, et saaksid täisväärtuslikku elu elada. Armastus ei tohi olla jõud, mis teeb haiget või sind tagasi hoiab, kirjutab Higher Perspective.

6. Te olete teineteisest sõltuvad. Armastus peab sind jõustama, mitte kellegi mõjuvõimu alla suruma. Alati on võimalus armastada nii, et säiliks armastus ja iseseisvus. Armastatut tuleb alati toetada, kuid tema maailm ei tohiks ilma sinuta selles kokku kukkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles