Ekspert selgitab, mitu tassi kohvi võiks päevas juua

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tunned süümepiinu, sest tühjendad juba kolmandat või isegi neljandat kohvitassi? Ära muretse, võta hoopis veel üks tassike. 

Harvardi ülikooli teadlane Vasanti Malik ütles, et päevas võib juua kuni viis tassi kohvi. Ta selgitas, et kui kohv on minimaalselt suhkruga maitsestatud ja kui selle peal pole vahekoorest tornikest, siis võib kohv kuuluda tervisliku toitumise juurde, edastab Elite Daily.

Nii kofeiiniga kui kofeiinivabas kohvis on tema sõnul palju kasulikke vitamiine ja toitaineid. Uurimused on tõestanud, et kohvi joomine võib vähendada diabeedi ja südamehaiguste riski. «Kuni viis tassi päevas mõjub tervisele kasulikult, üle selle pole enam niivõrd kasulikku mõju märgata,» nentis ta. Oluline on märkida, et kohvitassi suurus võib erineda, kuid ekspertide hinnangul võiks üks tass mahutada 200-250 ml jooki. 

Ka eelnevad uurimused on näidanud, et kohv parandab füüsilist võimekust ja mõjub nahale hästi, kahtlemata kergitab kohv ka energiataset. Ent seda vaid juhul, kui jood kohvi tilgakese piimaga. Kui oled harjunud lisama kohvile magusaid siirupeid, suhkrut ja ka vahukoort, siis ära peta end – see tassike teeb pigem kahju kui kasu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles