Oluline põhjus, miks tuleks proovida joogat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Joogafännid teavad, et jooga aitab näiteks stressi leevendada. Kuidas mõjub aga jooga neile, kel on probleeme vaimse tervisega? Kas joogast on abi inimesele, kes põeb depressiooni, ärevust või traumajärgset stressi?

Põhja-Carolina ülikooli teadlased tahtsid just neile küsimustele vastuseid leida. Teadlased analüüsisid 185 artiklit, mis olid avaldatud ajavahemikus 2000-2013 ja mis kajastasid just jooga mõju vaimsele tervisele. Selgus, et regulaarne joogaga tegelemine aitab vaimse tervise häireid leevendada, edastab Brit.co.

Teadlased leidsid, et alternatiivsed ravimeetodid ei pruugi alati selliste probleemide puhul leevendust pakkuda, ent jooga on väga kasulik füüsiline tegevus, millest võib paljugi abi olla.

Leslie Roach, joogaõpetaja ja uurimuse üks autoritest, märkis, et kuigi jooga on tema arvates igati kasulik treening, tasuks lähemalt uurida, kuidas saab joogaõpetaja näiteks trauma üle elanud inimest aidata nii, et see oleks inimesele kõige kasulikum.

Uurimuse juht Rebecca Macy hoiatas, et kuigi ta julgeb joogat kõigile soovitada, ei tasuks seda võtta kui kohustust, sest sel juhul pole joogast mingit abi. Naised plaanivad seda teemat veelgi lähemalt uurida ja võib-olla kasutada oma teadmisi ka näiteks koduvägivalda kogenud naiste abistamiseks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles