Videoeksperiment: mis saab, kui kanda riideid, mis näitavad välja kõhurasva?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Chirico
Kristin Chirico Foto: BuzzFeed / Kuvatõmmis

BuzzFeedi ajakirjanik Kristin Chirico võttis ette omapärase eksperimendi. Koguka naisena on ta harjunud kandma rõivaid, mida kogukatele naistele soovitatakse, näiteks A-lõikelisi kleite. Mis aga saab siis, kui ta kannab nädal aega järjest riideid, mida ta peab nunnuks, aga mis juhtumisi ka demonstreerivad tema kõhurasva?

Kristin ütleb, et kõhuvoltide eksponeerimine on üks viimaseid veel murdmata tabusid positiivse kehakujundi liikumise sees. «Kogu Spanxi-tööstus on üles ehitatud eeldusele, et me ei taha, et keegi teaks: meil on kõht!» räägib Kristin. «On okei, kui rasv asub kehal muudes kohtades – pepul või tissidel – aga pole okei, kui see on kogunenud kõhule. Samas pole ju saladus, et mul on kõht! Inimesed ei arva, et ma hoian seeliku all puuviljasnäkke.»

Kristini sõnul oli ta valmis, et tunneb end terve eksperimendi vältel väga häbistatuna. Teisel päeval tunnistas naine, et vihkab uuel moel riietumist. «Et ma ennast neis riietes hästi tunneks, peab hunnik inimesi mulle ütlema, et ma näen normaalne välja,» arutleb Kristin. «Ja see pole normaalne viis oma elu elada – loota vaid teistele, et end hästi tunda.»

Mingil hetkel oli Kristin sunnitud oma rõivavarusid täiendama ning ta otsustas proovida pükse, rõivaeset, mida ta kunagi ei kanna. Naine oli üllatunud, kui mugavad püksid on. «Mind ei huvitanud üldse, mis mu kõhu ümber toimub! Ausalt öeldes: keda huvitab, et mu rasv asub kohas, mis tundub mõnele mitteaktsepteeritav.» Kristin leidis ka, et tegelikult on ilmselt tema hirm, et inimesed tema kõhtu näevad, palju hullem, kui asi tegelikult on.

«Nüüdsest kannan ma lahedaid asju ja tunnen end neis hästi!» võtab Kristin silmiavava eksperimendi kokku. Vaata ka videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles