Briti mees pidas oma naist aastaid orjana (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ühendkuningriigis Londonis elav mees pidas oma pakistanlannast naist aastaid orjana ja peksis teda regulaarselt.

34-aastane Safraz Ahmed anti kohtu alla süüdistatuna orjapidamises, kuid mees eitas seda, kirjutab The Independent.

Woolwichi kohus langetab karistusotsuse selle kuu lõpul.

Safraz Ahmed abiellus Pakistanist pärit Sumara Iramiga 2006. aastal naise kodulinnas Gurjatis, kuid naine pidi oma kodumaal ülikooli lõpetama ja ta kolis alles 2012. aastal Londonisse.

Mehega elas koos ta ema ja isa ning naine sai kohe aru, et selles majapidamises ei ole kõik korras.

Naine pidi peaaegu kohe kõik majapidamistööd oma õlule võtma ning ta tööaeg oli kella viiest hommikul kuni keskööni.  Eksimuste korral naist peksti julmalt.

Mees alandas naist veel sellega, et sundis teda end aias naabrite silme ees pesema. Mees ei lubanud naisel avalikkuses liikuda, sulges ta majja ja aeda ning konfiskeeris telefoni.

«Mulle öeldi, et kui ma tänavale lähen, siis mind vägistatavad nii valgenahalised kui tumedanahalised,» sõnas naine kohtus.

Mees teatas lõpuks naisele, et ta on tema majas vaid vanemate nõudmisel ja ta ei soovi teda oma naiseks.

Pakistanlanna ärakasutamine tuli ilmsiks tänu naabritele, kellel tekkis kahtlus, sest 2014. aasta veebruaris leidis aset vägivaldne intsident.

Siis tungis mees naisele kallale ja murdis löögiga ta ninaluu. Naabrid märkasid tänaval vigastatud naist, üks neist viis ta oma majja ning kutsus kiirabi.

Sündmuskohale saabus ka politsei, kuid naise viletsa inglise keele tõttu jäi selgitus poolikuks ja ta ei esitanud ametlikku kaebust. Vägivallatsenud mees vabastati vahi alt.

Kuus kuud pärast rünnakut tahtis naine teha enesetapu, võttes suures koguses valuvaigisteid, kuid ta elu päästeti.

Naine pääses oma vägivaldse mehe ja mehe vanemate käest lõpuks 2015. aasta aprillis, kui ta sugulased talle appi tõttasid.

Hoolimata sellest, et mees anti orjapidamises süüdistatuna kohtu alla ja teda ootab suure tõenäosusega ees vangla, ei muutu naise elu lihtsamaks, sest aastaid orjapidamist on jätnud temasse nii füüsilise kui psüühilise jälje.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles