Naise kohtumine oma spermadoonoriga viis abiellumiseni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Aasta pärast seda, kui Aminah Hart oli kunstliku viljastamise teel sünnitanud tütre Leila, otsustas ta spermadoonori üles otsida. Hart soovis, et tema tütar kohtuks oma isaga.

Hartil õnnestuski mees üles leida, nad armusid ja abiellusid eelmise aasta detsembris. «Nii see armastus sündiski,» ütles Hart ühes intervjuus. «Ma ütlen tavaliselt inimestele, et kõigepealt tuli kaarik ja alles siis tuli hobune, kes lõpuks kinnitas end kaariku ette.»

Hart otsustas proovida kunstlikku viljastamist sellepärast, et ta oli sünnitanud kaks poega, kes surid haruldase geenihäire tõttu. Hart valis spermadoonorite seast välja Scott Anderseni profiili, sest mees kirjeldas end õnneliku ja tervena. 

Pärast tütre Leila sündi otsustas naine, et otsib mehe üles. Tema ise polnud oma isaga kunagi kohtunud ja ta soovis oma tütrele seda võimalust pakkuda. Hart pidi internetis üsna pikalt jälgi ajama, et õige meheni jõuda, sest esialgu teadis ta ainult tema eesnime ja ametit (karjakasvataja). Naine saatis mehele pildi oma tütrest ja mees nõustus temaga kohtuma.

«See oli ebareaalne,» meenutas Andersen. «Vaatasin seda väikest tüdrukut, ta nägi välja nagu mu vanemad lapsed ja mina. Blondid juuksed, sinised silmad. Alguses ei suutnud ma seda kõike uskuda. See polnud nagu minu tütar, aga samas oli ka. Ja kuna Aminah oli minu jaoks võõras, siis ma ei näidanud oma tundeid välja.»

Andersen ja Hart veetsid üha rohkem aega koos ning lõpuks arenes neil välja suhe. «Kumbki meist ei oodanud, et nii läheb. Ma armusin kõigepealt Leilasse ja alles siis Aminah'sse,» rääkis Andersen. «Alguses oli see kõik nii veider, aga Leila on nii ilus. Me leppisime kokku, et kohtume korra kuus. Saime Aminah'ga hästi läbi ja Leila hakkas mind issiks kutsuma.»

Hart kirjutas sellest kogemusest ka raamatu, mil on tabav pealkiri: «Kuidas ma kohtusin su isaga». Tema loost plaanitakse teha ka film.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles