TFW: OTSE MOELAVALT! Piret Ilvese moe-show ja kommentaarid

Kristina Herodes
, moetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Piret Ilves on kuulus oma puhta, helge ja minimalistliku stiili poolest. Täpselt seda, mida kandjad juba oodata oskavad, pakkus ka tänavune etteaste. Tallinn Fashion Week kevad 2016 raames tõi disainer lavale kollektsiooni järgmiseks talveks, kus pastelltoone täiendasid helesinine ja must ning naiselikele lipsukestele sekundeerisid militaarse alatooniga detailid.

Foto: Erlend Štaub

«Olen kõige rohkem silmas pidanud kandja mugavust,» kirjeldab oma värsket loomingut Piret Ilves ise. «Seda, et rõivas oleks helge ja paistaks välja meie porises kliimas. Olen rõhku pannud huvitavatele proportsioonidele.»

et rõivas oleks helge ja paistaks välja meie porises kliimas

Siluett on vaba, sirge joonega, kuid kehakuju austav ja saledamaks muutev. Materjalivaliks domineerivad kvaliteetsed villakangad. Lihtsatele esemetele annavad isikupärase nüansi Pireti signatuuriks saanud selgevormilised villased lipsukesed ja vööelemendid. Sel korral piirdus vaatemäng elegantsete rõivastega, peakatete ega kinnaste näol disainer rosinaid juurde ei puistanud.

Foto: Erlend Štaub

Piret Ilvese looming liigitub endiselt päevarõivaste alla, õhtukleitide asemel eelistab ta kavandada praktilisi asju, mida saaks tõesti palju kanda.

«Me käime pidudel ju tegelikult vähe, meil on hoopis rohkem vaja igapäeva mõnusat riietust. Minu eesmärk on, et sa võid praktiliselt iga päev oma lemmik-kleidi selga panna.»

Foto: Erlend Štaub

Tallinn Fashion Week 2016 kevad keeb ka reedel, 25.03

18.00 Katrin Aasmaa, Perit Muuga, 19.30 Raivo Holm 21.00 Embassy of Fashion

FOTOD: ERLEND ŠTAUB / TALLINN FASHION WEEK

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles