«Õhtusöök viiele»: Merlyni roog kuivas ära

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Õhtusöök viiele" avanädala juhatavad sisse Ave Nahkur, Merlyn Uusküla, Meelis Pai ja professionaalne kokk.
"Õhtusöök viiele" avanädala juhatavad sisse Ave Nahkur, Merlyn Uusküla, Meelis Pai ja professionaalne kokk. Foto: TV3

TV3 sarja «Õhtusöök viiele» hooaja esimeses osas asus köögis potte ja panne klõbistama poplaulja Merlyn Uusküla. Kuigi üks roogadest kuivas väga ära, ei pannud külalised seda tähele ja veetsid lõbusa õhtupooliku. Merlyn sai õhtusöögi eest 32 punkti 36st.

Oma lemmiktoite valmistavad ja serveerivad sel nädalal laulja Merlyn Uusküla, kunstnik Ave Nahkur, Eesti Nuku- ja Noorsooteatri direktor Meelis Pai ja tippkokk Meelis Jääger.

Merlyn Uusküla on laulja, kes on Eesti lavalaudu tallanud juba mitmeid aastaid ning seetõttu tuttav vist igale Eestimaa inimesele. Bändist Nexus alustanud Merlyn on viimaste aastate jooksul püüdnud oma soolokarjäärile elu sisse puhuda ja see on tal hästi õnnestunud. Sellest annab tunnistust fakt, et 2010. aastal üllitas ta oma esimese sooloplaadi.

Iseloomult on Merlyn või Merka - nagu teda hellitavalt hüütakse, väga heasüdamlik ning alati naerusuine. Kuigi ta tunnistab, et võib vahel äkiline olla, on Merlynit endast välja ajada üsna võimatu. Vastupidi, vahel viskab ta ise teistele väikse vimka ja teeb nii tõsise näoga nalja, et mõned nalja ohvrid võivad alguses üsna ära jahmuda. Siis aga Merlyn naeratab ja päike tuleb jälle välja.

Retseptid

I EELROOG

Seenesalat musta leivaga

kupatatud ja soolatud männiriisikaid
peenelt hakitud punae sibul
hapukoort
must leib

Haki sibul ja seened, sega hapukoorega ja lase järgmise päevani külmikus seista. Sega läbi ja serveeri musta leivaga.

II EELROOG

Paprika püreesupp fetajuustuga

3 punast paprikat
200 g fetajuustu
3 kartulit
1 sibul
2 tomatit
1 puljongikuubik
soola

Koori kartulid ning viiluta paprikad. Keeda kartulid pehmeks, lisa paprikad ja pannil pehmeks hautatud sibulad. Tomat lõika kuubikuteks ning lisa samuti potti. Vala koostisosadele peale umbes pool liitrit puljongit ning mikserda kõik läbi. Kõige lõpuks lisa fetajuust, sega korralikult ning keeda 2-3 minutit tasasel tulel.

PEAROOG

Kanafilee taignas

150 g võid
150 g jahu
veidi soola
1dl külma vett
500 g kanafileed
1 muna
lehtsalatit
5 kartulit
ürte

Taigna tegemiseks sega või, jahu, sool ja vesi kokku ja pane kilesse keeratuna külmkappi. Kanafilee lõika parajateks tükkideks ning rulli taignasse. Määrida pealt lahtiklopitud munaga, puistata üle riivjuustuga ja panna 200 kraadi juures ahju 15-20 minutiks. Serveeri ahjukartulitega ja lehtsalatiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles