Saame tuttavaks: kes on blogija Anita Sibul?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anita Sibul.
Anita Sibul. Foto: Erakogu

Blogimine võimaldab noortel tegeleda teemadega, mis neile kõige enam huvi pakuvad. Tavaliselt peetakse blogi kirjalikus vormis, kuid üha rohkem on neid, kes eelistavad oma fännidega suhelda hoopis videote vahendusel. Üks neist on 18-aastane Tartu neiu Anita Sibul, kes on omanimelist videoblogi pidanud veidi vähem kui kolm aastat. 

Anital on oma YouTube'i kanal, millel on üle kahe tuhande fänni. Neiu on mõelnud ka tavablogi tegemisele, kuid hetkel piirdub ta videote ja Instagramiga (@anitasibul). 

Põhjuseid, miks noored hakkavad blogi pidama, on mitmeid. Anita sõnul ajendas teda videoblogi tegema energia ja motivatsioon, mida blogijad suudavad teistele anda ning ka tema enda põhjatu huvi asja vastu. «Uusi asju on ju alati nii põnev proovida, eriti, kui läbi selle asja saad ennast väljendada,» ütles neiu. 

Anita videod on peamiselt ingliskeelsed, kuid ta üritab neile juurde lisada ka eestikeelsed subtiitrid. «Eesti ja eesti keel on blogimise ning YouTube'i jaoks veel väga uued ja siin on sellega raha teenida väga, väga raske,» nentis ta. Anita sõnul on tema videote potentsiaalsed vaatajad noored, kes tunnevad huvi moe ja ilu vastu ning tavaliselt oskavad nad ka inglise keelt. Ta leiab, et inglise keel on kasulik nii potentsiaalse vaatajaskonna suurendamiseks kui ka tema enda keeleoskuse parandamiseks. «Koolis me ingliskeeles rääkimist eriti palju ei harjuta, seega videote tegemine on suureks abiks olnud.»

Uurisime Anitalt, kust leiab ta inspiratsiooni, millised on tema tavalised päevad ja millistel blogidel ta ise silma peal hoiab. 

Inspiratsiooniallikad

Kõige rohkem inspiratsiooni just videote ideede ja monteerimise koha pealt leian muidugi YouTube’ist. Mõned lemmikkanalid on näiteks Clothesencounters ja xxoleeny. Peale selle saan inspiratsiooni veel kasvõi siit samast Tartu tänavatelt. Vahel saan siit küll inspiratsiooni mida mitte teha ja kanda, kuid seda ümber pöörates jõuan siiski uute mõteteni. Mulle meeldivad nii klassikaliselt ilusad ja veidi seksikad stiilid kui ka julged ja pilkupüüdvad. Näiteks Kylie Jenner ja Tommy Cash. Neil on hea stiil kuid ka enesekindlus.

Kylie Jenner (Xposure)
Kylie Jenner (Xposure) Foto: XPOSURE

Lemmikblogid

Tegelikult tavalisi blogisid jälgin ma üsna vähe, eelistan videoblogisid, kus saan näha riideid liikumas ja kuulda inimese häält. Minu meelest aitavad videod luua parema kontakti vaatajaga. Eestis on juutuubereid nii vähe, et ma eriti polegi neist kuulnud (loodan väga, et see varsti muutub). Vaiksele rahvale kohaselt on aga ilmatu hulk blogisid, tihti leian end Fashion notes by Triinu blogist. Tema stiil on midagi minulikku. Blogi peabki andma midagi ilusat või uudset silmale ja huvitavat kõrvale. 

Lemmik disainer/bränd/meigifirma

Ma väga jumaldan disainerite tööd ja seda ilu ning kvaliteeti nende loodud riietes ja meigitoodetes. Eriliselt märgiksin ära Yves Saint Laurent’i, kelle meigi-ja lõhnakollektsioon on põlvi nõrgaks võttev, ja Michael Korsi, kelle kotte ja mantleid olen juba mitu aastat Kaubamajas imetlemas käinud. Muidugi ei kanna ma igapäevaselt disainerrõivaid ega -meiki, kuid minu jaoks on nende brändid miski, kust iga keskklassi riide-ja kosmeetikafirma võiks ideid napsata. Seda nad ka teevad ja tänu sellele on tavapoodides saadaval palju sarnase stiili ja lõikega asju. Endale leian riideid enamasti klassikalisest Mohitost, noortepärasest New Yorkerist (mis on isegi mu üle 40-aastase ema üks lemmikpoodidest) ja Humanast – kaltsukad on üliägedad ja täis üllatusi. Kellel rohkem huvi kaltsukate vastu, siis minu kanalilt leiab mitmeid videoid, kus näitan, mida Humana ühe euro päevalt olen leidnud.

Anita Sibul (erakogu)
Anita Sibul (erakogu) Foto: Erakogu

Tavaline päev 

Minu hommik sõltub üsna palju tujust ja väsimusastmest. Vahel olen nii energiat täis, et teeksin hea meelega täis peomeigi ja sobitaks kokku kõige stiilsema outfit’i, kuid teinekord jällegi eelistan meigivaba päeva, et lasta nahal puhata, ja teksasid ning mõnusat kampsunit. 

Olenemata tujust on minu hommikus siiski üks kindel asi: hommikusöök. Olgu selleks puder, võileib või hommikuhelbed, midagi pean ma kindlasti sööma. See annab päevale õige energia ja stardi ning uskuge mind, teie keha tänab teid selle eest. Ma ei joo kohvi. Minu jaoks on hommikukohv laialt levinud sõltuvus ja pole võimalik, et keha vajab ärkamiseks turgutavat ainet. 

Pärast kooli tahan natukeseks pinget maha võtta ja lähen kas Kaubamaja Ilumaailmasse uudistama, vanalinna kohvikusse einestama või ostan hoopis toitu kaasa ja teen mõnusa pärastlõuna oma voodis. Peale turgutust on aeg jälle asjalik olla. Pooltel päevadel panen üles kaamera ja valgustuse, et kaamera ees hästi aega veeta, või istun arvuti taha videot monteerima, teistel päevadel kiirustan aga treeningsaali. Kuigi mul pole oma kehaga kunagi probleeme olnud, siis trenn on üks positiivne osake minu päevast. 

Peale mõnusat dušši ja sauna on aeg keha kinnitada ja hoolitseda sotsiaalmeedia kontode eest. Eriti meeldib mulle Instagram, nii põnev on teha pilte ja neid hiljem erinevate äppidega endale meeldivamaks muuta. Sellesse pühendan päris palju aega ja tore, et jälgijaskond on aina kasvamas. 

Eesmärgid

Mulle meeldivad väga kaks asja: mood ja äri. Videoblogindus on muidugi omamoodi üks suur äri, kuid miljonäriks on siiski sellega raske saada. Seega olen mõelnud minna õppima ärindust ja ettevõtlust. Blogimist ma ei kavatse lõpetada niipea, see annab mu elule sära, laseb mul ennast väljendada ja näidata ning loodetavasti annab inspiratsiooni ka teistele moe- ja iluhuvilistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles