Mõnus pühaderetsept: täidetud munad kolmel moel

FOTO: Põltsamaa Felix

Täidetud munad on vana hea klassika, kuid sedagi rooga saab valmistada mitmel erineval moel. Siin on kolm ideed, millega võiks mune täita!

Täidetud munad kolmel moel: sinepi ja peekoniga, avokaado-munatäidisega ja lõhetäidisega

Sinepi-peekonitäidis:

  • 4 muna, kõvaks keedetuna ja rebud eraldatuna
  • 2 sl mahedamaitselist sinepit (kui eelistad teravamat maitset, kasuta vastavalt oma taluvusele kanget sinepit)
  • 2-3 sl majoneesi
  • Soola ja pipart maitsestamiseks
  • 100 g peekonit, ribadena, pannil krõbedaks praetuna
  • Tüümiani ja kirsstomateid kaunistamiseks

Töötle munakollased koos sinepi ja majoneesiga ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta saadud segu poolitatud munavalge sisse. Sinna peale tõsta krõbedaks praetud peekoniribad. Kaunista värske tüümiani ja kirsstomatitükkidega.

Avokaado-munatäidis:

  • 4 muna, kõvaks keedetuna ja rebud eraldatud
  • 1 suurem või 2 väiksemat avokaadot
  • Laimimahla
  • 1-2 küüslauguküünt, purustatuna
  • 2 sl majoneesi
  • Cayenne'i pipart
  • Soola ja pipart

Purusta avokaado ja sega laimimahlaga. Töötle munakollased ühtlaseks ja sega avokaadopüreega, majoneesi, küüslaugu ja Cayenne'i pipraga. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta saadud segu poolitatud munavalge sisse. Kaunista tšillihelvestega. Avokaadotäidist on soovitav valmistada vahetult enne serveerimist, sest õhu käes kipub avokaado veidi tumenema.

Lõhetäidis:

  • 4 muna, kõvaks keedetuna ja rebud eraldatud
  • 50 g peeneks hakitud suitsulõhet
  • 3 sl lõhemajoneesi (Felix)
  • Soola ja sidrunipipart
  • Kaunistamiseks tilli ja lõheviile

Purusta munarebud ühtlaseks ja sega lõhemajoneesi, tükeldatud suitsulõhe, soola ning sidrunipipraga. Tõsta saadud segu poolitatud munavalge sisse. Kaunista tilli ja lõhega. 

Tagasi üles