Mõnus pühaderetsept: lõhe ja munaga külluslik võileivatort

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põltsamaa Felix

Lihavõtete puhul võiks vahelduseks midagi teistsugust perele pakkuda. Valmista näiteks mõnus võileivatort lõhe ja munaga. 

Lõhe ja munaga külluslik võileivatort

Koostis:

  • 24 viilu täistera röstsaia

Lõhekreem:

  • 2 dl lõhemajoneesi (Felix)
  • 200 g kuumsuitsu lõhet
  • Peotäis hakitud tilli
  • 100 g võileivakurki, hakituna
  • 2 dl 35%-list koort, vahustatuna
  • Soola ja sidrunipipart

Munakreem:

  • 3 keedetud muna
  • 1,5 dl majoneesi
  • 2 dl 35%-list koort, vahustatuna
  • Soola ja pipart

Kaunistamiseks värsket kurki ja redist, vutimune, graavilõhet vm meelepärast.

Valmista kreemid. Vahusta kokku 4 dl 35%-list koort ja jaga kaheks. Lõhekreemi jaoks sega tükeldatud lõhe, lõhemajonees, pool vahustatud koorest, hakitud till ja võileivakurk. Maitsesta soola ja pipraga. Munakreemi jaoks töötle muna kahvliseljaga peeneks. Sega juurde vahustatud koor, majonees ja muna. Maitseta soola ja pipraga. 

Tordi valmistamiseks lõika saiadelt ära ääred nii, et järele jääks teravnurkadega saiaviilud. Lao serveerimisalusele kaheksa viilu üksteise kõrvale. Määri peale pool lõhekreemist. Lao sinna peale järgmine kiht saia ja sellele määri teine pool lõhekreemist. Lao lõhekreemile kolmas saiakiht ning määri sellele munakreem. Määri munakreemi ka võileivatordi külgedele. Nüüd võid tordi mõneks tunniks kuni üleöö külma tõsta, et tort veidi taheneks ja maitsed seguneksid. 

Enne serveerimist kaunista tort. Moodusta lõhest lõigatud õhukestest viiludest rullikeeratud lõheroosid. Kurgist ja redisest võid lõigata õhukesed viilud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles