Mida söövad toitumisnõustajad lõunaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohe on kätte jõudmas lõunapausi aeg. Kas oled juba uurinud lähimate kohvikute päevapakkumisi ja tead, mida lõunasöögiks tellid? Kui ei, siis võta eeskuju neilt, kes teavad täpselt, millised toiduaineid tarbida.

Huff Post uuris toitumisnõustajatelt, mida nemad lõunaks söövad. Siin on mõned näited.

1. Tuunikalasalat. Toitumisnõustaja Katherine Brooking ütles, et temale meeldib lõunaks süüa salatit, kus on ohtralt lehtsalatit, kikerherned, oad ja tuunikala (konservi oma). Salatikastmena kasutab ta ainult oliiviõli. 

2. Kreeka jogurt puuviljade ja pähklitega. Alissa Rumsey sööb lõunaks madala rasvasisaldusega Kreeka jogurtit koos värskete puuviljade, pähklite ja chia seemnetega. Lisaks sellele meeldib talle süüa ka värskeid köögi- ja juurvilju hummusega. 

3. Värske tuunikala avokaadoga. Rebecca Scritchfield ütles, et tema sööb lõunaks värsket tuunikala avokaadoga. Ta lõikab mõlemad kuubikuteks ja sööb seda nagu salatit. Tuunikalas on oomega-3-rasvhappeid ja valke ja avokaado on tema sõnul mõnusalt kreemjas lisand sellele.

4. Rohelised smuutid. Christa Mantey sõnas, et lisaks salatitele, suppidele ja muudele toitudele, armastab ta lõuna ajal juua rohelisi smuutisid. «Ma kuulan oma keha ja toitun vastavalt sellele,» sõnas Mantey. 

5. Kanasalat pitaga. Marjorie Cohn sööb salatit, milles on kana, avokaado, hummus, oad, läätsed, oliiviõli ja balsamiäädikas. Salati kõrvale sööb ta pitasaia. «Ma söön tavaliselt töö juures ja see on kerge lõunasöök, mille saan eelmisel õhtul valmis teha,» sõnas ta.

6. Supp ja salat. Angela Ginn-Meadow eelistab lõunaks süüa suppi ja salatit. «Mulle meeldivad soojad lõunasöögid, kus vähemalt poole taldrikust moodustavad juurviljad,» lisas ta. Ginn-Meadow ütles, et eelistab ise lõunasöögi kaasa võtta, et raha säästa.

7. Salativrapp. Vandana Sheth sööb lõunaks rohelist salatit koos ubade, tomati, kurgi ja avokaadoga. Salatile lisab maitset koriander ja laimimahl. Kui tal on suurem nälg, mähib ta salati vrapi sisse. «Mulle meeldib see toit, sest see on värviline ja maitsev. Selles on vitamiine, mineraale, valke, kiudaineid ja kasulikke rasvu,» ütles ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles