Kuula: teaduslikel uurimustel põhinev unelaul beebidele

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Iga värske lapsevanem teab, milline väljakutse võib olla saada beebi õigel ajal magama. Johnson's viis läbi mahuka uuringu ning on välja tulnud unelauluga, mis on teaduslikult tõestatud uinutava toimega. Proovi juba täna, ehk aitab see sulgi beebi unele saada!

The Tonight We Sleep™ on aeglase ja uinutava tempoga ning meenutab beebile ema rahustavaid südamelööke – just südamelöögid aitavad titadel hästi uinuda. Samuti on unelaulus lindude siristamist, tolmuimeja undamist, vihmasabinat ja pesumasina surinat.

Asjatundjad soovitavad lisaks unelaulule sisse seada kindel õhtune rutiin. Ka siin on Johnson'si spetsialistid pärast korduvaid katseid välja pakkunud kindla ja töötava süsteemi, vahendab Female First.

Alustage õhtust magamaminekut sooja vanniga.

Järgmine samm võiks olla massaaž, mis aitab beebidel paremini uinuda. Sinu puudutus ja tuttavad lõhnad teevad lapse õnnelikuks ja mõjuvad lõõgastavalt, nii tuleb ka uni paremini.

Viimane samm peaks olema «vaikne aeg» – vältige lärmakaid tegevusi ning lugege, laulge või kuulake unemuusikat.

Uuringud näitavad, et seda rutiini nädal aega järgides võite näha juba märgatavaid muutusi. Beebid ärkavad paremas tujus, öine ärkamine väheneb 38 protsenti ning nad veedavad öösel ärkvel 32 protsenti vähem aega. On ütlematagi selge, et kui beebid magavad hästi, magavad paremini ka vanemad. Seda rutiini proovinud lapsevanematest 45 protsenti olid vähem väsinud, 54 protsenti vähem vihased ja 22 protsenti rohkem energeetilisemad.

Kuula unelaulu siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles