Mida õpetasid meile suhete kohta «Sõbrad», «Simpsonid» ja «Suure Paugu teooria»?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TopFoto/ Scanpix

Kuidas kohtusid meie televiisorist pärit lemmikpaarid ning milliseid suhteõppetunde võime me neilt oma ellu kaasa võtta?

Female First palus kohtinguekspert Dani Walleril valida kolm lemmikpaari ning kirjeldada, mida räägivad meile need fiktiivsed lood – ning mida saame nende vigadest ehk meie õppida?

Foto: SCANPIX

Rachel ja Ross «Sõpradest». Rossi ja Racheli suhe on üks moodsa teleajastu klassikalisemaid romansse. Kuigi nende koolilõpuballi kohting ei läinud nii, nagu plaanitud, tuli tõde 15 aasta hiljem tänu südamlikule koduvideole välja. Rachel lõpuks mõistis, et Ross on teda terve elu armastanud ning ta on mehe maha kandnud, kuigi just Ross on see, kes saaks ta õnnelikuks teha.

Igal suhtel on tõusud ja mõõnad, aga kui tegemist on armastusega, tasub selle nimel võidelda. Ükskõik, kas nad olid pausil või mitte (nad ei olnud pausil!), nende suhe tõestab, et kummaliste juustega nohik saab lõpuks võita iluduskuninganna südame.

Foto: Xposure / Scanpix

Penny ja Leonard «Suure Paugu teooriast». Kui me näeme Pennyt ja Leonardit esimest korda kohtumas, on meil tunne, nagu me oleksime uuesti algkoolis ja popi tüdruku tähelepanu püüab võita see kummaliste hobidega tarkpea. Nende suhe algas sõprusena (ning Penny kasutas Leonardit teinekord äragi), kuni nad lõpuks otsustasid pärissuhet katsetada. Noorte romansi arenedes lasevad nad aga sageli sisemistel ebakindlustel elu rikkuda. Armukadedus, tunne, et sa pole piisav ning üledramaatilisus võivad kiirelt hea asja hukka ajada, eriti kui suhe on oma algfaasis. Saage endast üle!

Marge ja Homer «Simpsonitest». Me kõik oleme omaette imestanud: mida küll näeb see seksikas sinisejuukseline ja tark naine sellises totus mehes? Sari on meile avaldanud, et Homer ja Marge kohtusid keskkoolis ning Homer oli Marge’i ülepeakaela armunud. Lõpuks õnnestub noormehel neiu tähelepanu võita, kui ta trikitab tüdruku end koolitöödes järele aitama. Lõpuks võidab ta Marge’i südame kooliballil.

Simpsonite suhe on kontrollitud kaos. See on nii düsfunktsionaalne, et töötab. Seda tüüpi paar tunneb üksteist nii hästi, et nad saavad üle igasugustest takistustest. Muidugi on ka neil omad tõusud ja mõõnad, aga nad on veendunud, et kõik on ületatav, seni, kuni nad hoiavad omavahel kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles