Uuring: kontoritöötajad ei saa enam infotulvaga hakkama

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa liigsest infotulvast jõuab töötajateni e-postina.
Suur osa liigsest infotulvast jõuab töötajateni e-postina. Foto: SCANPIX

60 protsenti kontoritöötajatest tunneb, et ei saa oma tööülesannetega hakkama, kuna suur osa päevast kulub erinevat laadi informatsiooni sorteerimiseks, selgus värskest rahvusvahelisest uuringust.

Firma LexisNexis tellimusel tehtud uuringusse oli kaasatud 1700 kontoritöötajat maailma eri paigust. Tulemused osutavad, et ühes päevas töötajani jõudev infotulv on läinud liiga võimsaks ja see mõjutab negatiivselt tegelike tööülesannete täitmist, vahendas Rootsi E24.

Suur osa infost jõuab töötajateni e-posti kujul ja juba varasemast on teada, et päevas saadetakse ligi 250 miljardit e-kirja. Piir, kui palju e-kirju inimene päevas läbi töötada jõuab, on 50 juures.

Liigne infotulv väsitab aju ja tekitab stressi. Paljud töötajad tunnistasid, et nad ei suuda eristada olulist infot ebaolulisest ning lisaks valdab neid kartus, et tähtis teave jääb märkamata või läheb kaotsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles