Kümme asja, mida õnnelikud inimesed teevad iga päev

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi sa ise võib-olla hetkel ei usu seda, siis tea, et ka sina oled õnne ära teeninud. Õnne ei saa leida teistest inimestest. Õnn saab alguse sinust endast. Võta aeg maha, et leida õnn iseendas ja seeläbi oma elu paremaks muuta. 

YourTango pani kirja kümme asja, mida õnnelikud inimesed iga päev teevad.

1. Nad seavad iseenda esikohale, isegi siis, kui see ärritab teisi. See võib tähendada, et sead enda ja oma sõprade või kolleegide vahele selgemad piirid. See aitab tõsta su enesehinnangut ja parandab meeleolu. Väga lihtne on teiste vajadused esiplaanile tõsta ja end unustada, aga see ei tee sind õnnelikuks. Pea meeles, et sa ei saa teiste eest hoolitseda, kui sa ei suuda iseenda eest hoolt kanda.

2. Nad lubavad endal eksida. Ära saa enda peale pahaseks, kui sa vahel libastud. Keegi meist pole täiuslik, me oleme kõigest inimesed ja teeme aeg-ajalt vigu. Ole enda vastu leebem ja mõtle, kuidas sa kohtleksid samas olukorras oma sõpra või pereliiget. Teistele on lihtne teisi võimalusi anda, kuid iseendale me neid millegipärast anda ei taha. 

3. Nad unistavad suurelt. Mäletad, kui olid veel noor ja sul oli palju unistusi? Mis neist sai? Ära keskendu sellele, kas su unistused täitusid või mitte, luba endal unistada. Unistamine mõjub vaimsele tervisele imeliselt.

4. Nad lõpetavad kõik mürgised suhted. Ära ole koos inimestega, kes tekitavad sinus halva tunde või kes teevad sulle haiget. See võib lõpuks mõjuda halvasti su tervisele. Õpi mürgiseid suhteid ära tundma ja luba endal neist suhetest välja astuda. Maailmas on palju häid inimesi, kes tahaksid sinuga tutvuda, seega ole julge. Sa oled seda väärt.

5. Nad ei piitsuta end negatiivsete kommentaaridega. Me kõik oleme seda teinud ja see on tõeline ajaröövel. Me kinnitame endale sageli asju, mis ei vasta tõele. Võib-olla on need asjad, mida oled üles kasvades kuulnud, võib-olla on neid sulle rääkinud inimesed, kellega oled suhtes olnud. Asenda iga negatiivne mõte positiivsega. Alusta näiteks sellest, et ütled endale hommikul: «Tänane päev on uus algus.»

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

6. Nad leiavad aega, et oma mõtteid korrastada. Ainuüksi viis minutit sügavalt hingamist või mediteerimist mõjub ajule ja kehale väga hästi. Sa ju suudad leida oma päevas viis minutit, et oma mõtteid rahustada.

7. Nad ei hoia minevikust kinni. Ära süüdista oma vanemaid või eelnevaid partnereid selles, mis on su elus toimunud. Pigem õpi, kuidas olla tänulik. Mida sa iseenda ja oma lähedaste juures kõige rohkem hindad? Mille eest oled tänulik? Koosta nimekiri ja kanna seda endaga kaasas. See on sulle abiks, kui meeleolu on halb.

8. Nad on realistid. Ükski inimene pole kogu aeg õnnelik ja normaalsed sõbrad ei eeldagi, et sina oleksid kogu aeg rõõmus. Me kõik kogeme erinevaid emotsioone, mis mõjutavad meie meeleolu. Luba endal olla inimene ja koge neid tundeid.

9. Nad lõbutsevad. Tee neid asju, mis sulle tõesti meeldivad. Lõbutsemine mõjub tervisele väga hästi. Sea see enda jaoks esikohale. Veeda aega inimestega, kes kohtlevad sind hästi ja kellega sulle tõesti meeldib koos olla.

10. Nad usuvad iseendasse. Ära kunagi kaota usku endasse. Ära lase teiste kommentaaridel end muserdada. Pea meeles, et tegemist on vaid nende kommentaaridega ja need võivad alati muutuda. Alusta igat päev positiivse kinnitusega ja keskendu sellele terve päeva vältel. Eriti oluline on see neil hetkedel, kui üks väike kriitiline hääleke su peas tahab ohjad enda kätte haarata. 

Võta üks neist punktidest juba täna enda eesmärgiks. Sellised sammud aitavad sul ennast rohkem armastada ja aktsepteerida. Kujuta vaid ette, milliseks võib su elu muutuda siis, kui suudad kõik kümme punkti omaks võtta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles