Viis head nippi, kuidas ükskõik kellega vestlust alustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tihti oled mõelnud, et tahaks mõne võõraga tutvust teha, kuid pole julgenud talle ligi astuda? Selliseid kohtumisi ei tasu karta, sest inimesed võivad sulle väga suure ja meeldiva üllatuse teha. Pealegi võib teine inimene mõelda täpselt samamoodi nagu sina, ent on samuti liiga häbelik.

YourTango tõi välja viis head nõuannet, kuidas ükskõik kellega vestlust alustada.

1. Usu sellesse, et sa suudad teise inimese endaga rääkima panna

Vestluse alustamine on tegelikult väga lihtne. Leia inimene, kellega tahaksid rääkida ja tee esimene samm. Enne, kui märkad, oletegi juba tükk aega vestelnud. Kui teil pole teineteisele enam midagi öelda, siis on vestlus läbi. Kõlab ju lihtsalt? Ent miks on siis võõrastega rääkimine selline väljakutse?

2. Ära karda seda, et ta võib sulle korvi anda

Me tunneme sageli, et me pole piisavalt head. «Kes olen mina, et temaga rääkima minna?» küsime endilt, kuigi tegelikult peaksime mõtlema hoopis vastupidi. «Miks ma ei võiks temaga rääkima minna?» Võid küll! Sa oled piisavalt hea, kuigi seda võib endal olla raske uskuda. Me kõik oleme head, sest meil on teistele nii mõndagi pakkuda. Me peame rohkem seda endale sisestama, sest vaid siis saame aru, et uute vestluste algatamine on sama lihtne, kui vanade sõpradega rääkimine.

Ära vaata teisi kui võõraid. Võta neid kui sõpru, kellega sa pole veel tuttavaks saanud. Sa näed temas alguses võõrast inimest, kuid tegelikult tahab see võõras naerda, nutta ja armastada just nagu sinagi. Sisimas tahame me kõik ju samu asju. Inimesed, keda me ignoreerime, on mälestused, mida me kunagi ei loo.

3. Ole vesteldes aus

Kui su kavatsused on siirad, siis pole võimalik eksida. Ära mõtle sellele, et pead kõike õigesti ütlema. Ainuüksi see, et sa proovid, on väga hea. Ta tõukab su eemale? Mis sellest! Vähemalt sa proovisid ja tegelikult on ju tema kaotaja. Sinu uhkus taastub. Tegelikult peaksime põrumiste eest tänulikud olema, sest need aitavad meil kasvada ja muudavad enesekindlamaks. Julge riskida. Ole tobe, ole hea, ole haavatav, ole naljakas – ole midagi.

4. Ära jää oma mõtetesse kinni

Tavaliselt vaatame teisi veidi iseka pilguga ja mõtleme, et mida saaksid nemad meie heaks teha. Tegelikult peaksime mõtlema hoopis nii, et kuidas saaksime meie neid aidata. Kui me unustame isekad mõtted ja mõtleme rohkem teisele, siis on kergem leida ka õigeid sõnu, mida öelda. Kui me oleme teiste jaoks olemas, siis oleme ka endaga paremas kontaktis ega pea mõtlema kogu aeg sellele, mida järgmisena öelda.

5. Mõista, et teised tahavad sama, mida sina

Kuidas siis vestlust alustada? Tee lihtsalt suu lahti. Iga inimene tahab oma ellu samu asju, mida sina: turvatunnet, armastust, naeru. Paku talle seda. Ava talle ennast. Sa saad seda ju teistele pakkuda, sest kõik need asjad peituvad sinu sees. Pea meeles, et kui sa räägid temaga ja ta tõukab su eemale, siis ka see on edusamm. Ainuke viis, kuidas sa saad täielikult läbi kukkuda, on see, kui sa ei lähene teisele ja mõtled endamisi: «Mis siis, kui…?».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles