Vaata pilte: kevadmood on inspireeritud sügisesest värvigammast

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mood on sel kevadel ammutanud inspiratsiooni sügisest ja tõstnud sealt moepildile nii mõnedki lemmikvärvid. Kuldse helgiga metalliktoonid, päikseloojangu karva punakasoranžid ja kollased ning sügavad militaarrohelised, mida saadavad kevadiselt pehmed pastelltoonid, kirjud õiemustrid ja meretemaatika.

Soojade metallide võidukäik

«Soojade metalsete toonide spekter on sel kevadel värskeim värvisuund ning ammu pole kevadmood üllatanud sedavõrd julge valikuga,» rääkis Kaubamaja turundusdirektor ja ajakirja Hooaeg peatoimetaja Britta Ratas. «Esimeste päikesekiirte tervitamiseks sobivad enim soojad sügistoonid, olgu tegemist oliivikarva roheliste või soojade pronksidega − kogu metalne värvikaart on inspireeritud kuldsest kumast,» lisas ta. Täiesti uue ja värske tulemuse saamiseks võiks metallikuid kombineerida neutraalse beeži ja arhitektuurihõngulise betoonhalliga.

Päikeseloojang botaanikaaias

«Sel kevadel võiks moeteadlik publik otsida inspiratsiooni loojuvast taevalaotusest. Sellest ilust on disainerid seadnud lavale lummavad kollektsioonid täis kirkaid värve, mida võib pehmendada heledate pastellide, puhta kriitvalge või hoopis lillemustritega,» ütles Britta Ratas. Nii realistlikele kui naivistlikele lillemustritele on sel aastal lisandunud elusuuruses lillemotiivid. Härrade garderoobi sobivad päikeseloojangutoonidest sinepikarva kollased, mis on ilmselt veidike mahedam valik esimeseks värvikatsetuseks pärast halli talve.

Tants pastellide saatel

«Värvide maailmas on esimesed kevadekuulutajad ikka pastelsed toonid, nii ka sel aastal. Seda toredam on iga kord nendega midagi uut välja mõelda,» rääkis Britta Ratas. «Moeteadlik publik sukeldub ülepeakaela neutraalsetesse toonidesse või katsetab sinakashallidega, härrad võiksid pastelsele värvigammale mõelda vabaajarõivastuses või mõnusas smart-casual-koosluses,» lisas Ratas.

Moodne meri

Mida lähemale suvele, seda olulisemaks elustiili osaks muutub meri. «See on suur väljakutse disaineritele, kes igal aastal püüavad meretrendi uuesti lahti mõtestada,» ütles Britta Ratas. Sel hooajal on klassikaline kombinatsioon sinisest, punasest ja valgest asendunud tillukese värvinüansiga, kus punasele on segatud oranži. «Trendile omased triibud on kas väga laiad või vastupidi peenikesed, kohati isegi pikslilised või hoopis roheliseks võõbatud,» lisas Ratas. Moodne mereteema peitub seega uute värvikoosluste leidmises ja nende katsetamises.

Kevad toob endaga kaasa maksimaalse mugavuse, kuid tegemata allahindlust detailides ja silmapaistvuses. «Jalatsimoes on populaarsed metalse helgiga kinganinad ja 3D-detailid, mis kaunistavad nii tosse, tenniseid kui ka sandaale,» rääkis Britta Ratas. «Ka klassikaline king ei ole kuhugi kadunud, kuid konts olgu sel kevadel pigem jämedam ning tald platvorm. Platvormtalda võib leida lisaks kingadele ka sandaalidelt ning vabaajajalanõudelt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles