Sõrmede võlujõud: millist sõrme pigistada, et meeleolu paraneks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vanasti usuti, et paljud kehalised haigused saavad alguse sellest, kui inimese hinges on midagi tasakaalust väljas. Selline tasakaalutus võib tekkida vale toitumise, halbade harjumuste või negatiivsete mõtete tõttu.

Jin Shin Jyutsu, iidne Jaapani ravimeetod, kasutab teatud punkte kehal, et tuua kehasse rohkem harmooniat. Kui sa tead, mida erinevad sõrmed sümboliseerivad, siis on kergem oma kehas tasakaalu luua, kirjutab YourTango. Joonise inglise keelsete selgitustega leiab YourTango lehelt.

Pöial - kõht, põrn. Pöidlale vajutamine või pöidla õrnalt pigistamine aitab leevendada närvilisust, ärevust ja depressiooni. Samuti saab pöidlale vajutades leevendada pea- ja kõhuvalu.

Nimetissõrm - neerud, põis. Nimetissõrme pigistades saab leevendada hirmu. Valudest aitab selle sõrme pigistamine leevendada lihaskrampe, seljavalu, hambavalu ja ka seedeelundkonnas esinevaid probleeme.

Keskmine sõrm - maks, närvisüsteem. Tunnetest sümboliseerib keskmine sõrm viha ja ebakindlust. Keskmise sõrme pigistamine mõjub hästi südametööle, leevendab peavalu ja menstruatsioonivalu.

Nimeta sõrm - kopsud, seedeelundkond. Nimeta sõrme pigistamine vähendab kurbust ja pakub leevendust, kui sul on probleeme hingamise või seedimisega.

Väike sõrm - süda. Tunnetest sümboliseerib väike sõrm ärevust, üksindust ja ka erinevaid pingeseisundeid. Selle sõrme pigistamine leevendab kurguvalu, puhitustunnet ja luuvalu. 

Selleks, et tunnete ja valudega paremini toime tulla, ei pea tegema muud, kui pigistama õrnalt mõnda eelpool nimetatud sõrmedest. Kui soovid, võid ka kõik sõrmed läbi pigistada. Iga sõrme puhul võiks seda teha 2-5 minutit, kuni tunned, et sõrm hakkab tuksuma. Tuksumine tähendab, et sõrmes liigub energia. 

Seda võib teha istudes või seistes, telerit vaadates või muul hetkel. Hinga rahulikult ja jälgi sõrme pigistamise ajal oma tundeid. Seda tehnikat võib õpetada ka lastele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles