Lihtne igapäevane tegevus, mis võib aidata kaalu langetada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui oled proovinud erinevaid dieete, toitumis- ja treeningkavasid, kuid miski pole veel häid tulemusi andnud, siis nüüd on eksperdid leidnud ühe tegevuse, mis väidetavalt peaks aitama kaalust alla võtta.

See on väga lihtne ja seda saavad proovida kõik. Nimelt leidsid eksperdid, et kui minna õhtuti tunnike varem magama, siis võib kaotada üle kahe kilogrammi oma kehakaalust, vahendab Elite Daily.

Tõenäoliselt oled kuulnud, et magamine aitab stressi vähendada ja kui oled piisavalt puhanud, ei kimbuta sind pidevalt ka näljatunne. Need mõlemad asjad on kehakaalu kontrolli all hoidmiseks väga olulised.

Aktiivsusmonitori Jawbone'i loojad analüüsisid 85 000 kasutaja andmeid ja selgus, et need inimesed, kes läksid igal õhtul kindlal ajal magama (enne kella 23.00), toitusid tervislikumalt ja tarbisid päeva jooksul vähem kilokaloreid. Need inimesed, kes olid õhtuti kauem üleval, tarbisid päeva jooksul rohkem kofeiiniga jooke, alkoholi, töödeldud toite, süsivesikuid ja küllastunud rasvu. 

Jawbone'i andmeanalüütik Kirstin Aschbacher selgitas, et kui minna õhtul tunnike varem magama ja teha niimoodi terve aasta jooksul, siis võib inimene kaalust alla võtta üle kahe kilogrammi. Kusjuures selleks ei pea midagi muud oma elustiili juures muutma. 

Varem magama minek aitab hommikuti varem ärgata ja kui harjutad end hommikuti näiteks trenni tegema, siis on suur tõenäosus, et pead sellest harjumusest ka kinni ning tänu sellele kaotad veelgi enam kilosid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles