Kodu ostnud pere lugu: unelmate majast sai õudusunenägu (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soodne kinnisvaraost võib hiljem osutuda tõeliseks õudusunenäoks.
Soodne kinnisvaraost võib hiljem osutuda tõeliseks õudusunenäoks. Foto: SCANPIX

«Ma ei tea, kas ma kunagi enam maja osta julgen,» tunnistab newyorklanna Michelle Hicks. «Usaldus on täiesti kadunud.» Ometi müüdi Hicksidele nende unelmate kodu: 1920ndatel ehitatud maja New Jersey's, kus pisikese lapsega pere plaanis teostada oma unistuse suurest aiaga majast, kirjutab New York Times.

Nende korter Manhattani Upper West Side'i linnajaos oli küll ruumikas, ent pimedavõitu: Steven and Michelle Hicks otsustasid, et kaheaastane poeg peab saama oma aias mängida. 800 000 dollari suuruse eelarvega suurlinnas aga majaostu sooritada on niisama hästi kui võimatu: Hicksid vaatasid aasta jooksul vähemalt 146 kinnisvaraobjekti, sealt edasi ei jõudnud enam kokku lugedagi. Kui siis maakler viis neid majja Glen Avenue'l Millburnis, New Jersey's, tundsid nad, et on oma unelmate kodu leidnud: vana maja šarm, suur aed ja vaade metsatukale tundus pakkuvat kõike, mida paar ihaldas.

Nad tegid pakkumise 650 000 dollari peale ja majaomanik napsas selle kärmelt. «See oleks pidanud juba ettevaatlikuks tegema, » ohkab Michelle. Eelmine omanik, Carol Royal, kinnitas ostjatele, et vana maja on renoveeritud ja sel pole suur midagi häda. Ta jättis aga mainimata, et oli ise kimpus eelmise omaniku tegemata remonditöödega ja pahandas selle üle paar aastat varem isegi meedias.

Esimese päris oma kodu ostnud Hicksid mõistagi ei tulnud selle peale, et maja puudusi juba varasemast New York Times'i artiklist otsida. Ükshaaval hakkas maja oma tõelist nägu näitama: talvel külmusid ära täiesti soojustamata torud; kui perepea köögi tööpinnale toetus, libises see lihtsalt maha - kinnitust polnudki. Nad palkasid ehitusinspektori ning ülevaatuse käigus tulid ilmsiks kohutavad asjad: peidus pinna all ehk ülesvuntsitud seintes pilla-palla elektrijuhtmestik, puudulikud torutööd, välisfassaadi lahtivõtmine paljastas mädanenud puidu. Perel tuli unelmate koduga peaaegu aastaks hüvasti jätta ja uuesti üürikoju kolida ning kõigi puuduste kõrvaldamine läheb maksma vähemalt pool maja hinnast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles